Butlletí EspaiS@lut
Juny 2021 - #107

El Servei de Salut Pública informa

Dia Mundial de la Seguretat Alimentària

© FAO i OMS

© FAO i OMS

El proper 7 de juny es celebra el Dia Mundial de la Seguretat Alimentària amb el lema “Aliments innocus ara per a un demà saludable”.

Des de 2019 l’Assemblea General de les Nacions Unides celebra aquesta data per commemorar anualment la importància de garantir la seguretat alimentària. Enguany, amb el lema elegit, es vol fer visible la importància de la innocuïtat alimentària per a la salut global de les persones. Cal fer visible la necessitat de treballar per la innocuïtat dels aliments al llarg de tota la cadena alimentària: des dels productors i els operadors de les empreses que han d’aplicar bones pràctiques d’elaboració i manipulació, els governs que han de garantir que els aliments distribuïts siguin innocus, i els consumidors que també són responsables de mantenir la innocuïtat dels aliments per no perjudicar la seva pròpia salut.

Així doncs, existeix una gran connexió a través de la cadena alimentària entre la salut humana, la sanitat vegetal, el medi ambient i l’economia. Calen, doncs, orientacions estratègiques per millorar els sistemes alimentaris en el seu conjunt, des dels productors primaris fins a la taula del consumidor (One Health) amb la finalitat de millorar la salut de les persones i alhora assolir els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’agenda 2030.

Des de la Diputació de Barcelona volem contribuir a la innocuïtat alimentària a través del suport tècnic, econòmic i la formació que oferim als municipis per realitzar la gestió del risc per a la salut derivat dels productes alimentaris en l’àmbit de les seves competències, amb l’elaboració de guies i recursos de divulgació sobre bones pràctiques de manipulació d’aliments i col·laborant estretament amb la Xarxa de Productes de la Terra.

El Dia Mundial de la Seguretat Alimentària 2021 és una bona ocasió per sensibilitzar sobre la necessitat de treballar amb un enfocament global per garantir la innocuïtat dels aliments amb la finalitat de garantir un futur més saludable i sostenible.

Més informació a la Guia per al Dia Mundial de la Innocuïtat dels Aliments de 2021.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #107 - Juny 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS