Butlletí EspaiS@lut
Estiu 2021 - #108

El Servei de Salut Pública informa

Processos participatius del tercer cicle de planificació hidrològica (2022-2027)

© Agència Catalana de l'Aigua

© Agència Catalana de l'Aigua

El Servei de Salut Pública de la Diputació ha pres part en els processos de participació del tercer cicle de la planificació hidrològica (2022-2027) del Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya (PGDCFC), organitzat per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) des de setembre de 2019 fins al darrer trimestre de 2021.

Aquests processos es van iniciar el mes de setembre del 2019 amb les sessions informatives (fase 1) de presentació de la metodologia, de les vies de participació i dels continguts sobre els quals es focalitzarien els debats al llarg dels processos a tot el territori.

A finals del 2019 i durant el 2020 es van dur a terme les sessions de debat de la fase de diagnosi (fase 2). Aquesta fase es va estructurar en quatre sessions a cadascun dels àmbits territorials i una sessió plenària de posada en comú. En aquesta fase es van recollir i es van prioritzar les principals problemàtiques que afecten l'estat i la qualitat dels rius, rieres, aqüífers i altres masses d'aigua a la conca hidrogràfica catalana.

Des de setembre del 2020 i durant el primer semestre del 2021 s’han desenvolupat els tallers de debat de propostes de mesures de millora (fase 3) per a les problemàtiques recollides en la fase de diagnòstic. Aquesta fase s’ha desenvolupat íntegrament online per la situació d’emergència sanitària per la COVID-19. Properament l’ACA publicarà el primer esborrany del Pla de Gestió i Programa de les mesures proposades i s’obrirà el tràmit d’informació pública i al·legacions.

L’ACA avaluarà totes les propostes, aportacions i al·legacions recollides en les diferents vies de participació i decidirà la viabilitat o no de la seva incorporació en el Pla de Gestió i Programa de mesures definitiu. Seguidament es convocaran les sessions de retorn (fase 4) per tal d'informar les persones i organitzacions participants sobre quines propostes s'han incorporat o no, argumentant els motius.

 

Podeu trobar tota la informació d’aquests processos en els següents enllaços:

  1. http://aca.gencat.cat/ca/plans-i-programes/pla-de-gestio/3r-cicle-de-planificacio-2022-2027/
  2. https://participa.gencat.cat/processes/tercercicleaigua

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #108 - Estiu 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS