Butlletí EspaiS@lut
Estiu 2021 - #108

Espai municipal

Cardona aprova el Pla Local de Salut 2020-2025

El Ple de l’ajuntament de Cardona ha aprovat recentment el seu primer Pla Local de Salut 2020-2025, elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Cardona ha fet una aposta clara per la salut en els darrers anys. Els projectes d’intervenció comunitària Cardona Integral i Healthy Communities, impulsats conjuntament amb la Fundació SHE del Dr. Valentí Fuster, en són la principal evidència.

Avançant en aquesta línia de treball, l’ajuntament de Cardona va adoptar el compromís d’elaborar el seu pla de salut l’any 2019, amb el convenciment de que incorporar la perspectiva de salut en l’agenda política és la millor manera d’afavorir l’equilibri territorial en matèria de salut, portar els objectius de salut a l’entorn més proper a la ciutadania i generar un sentiment de compromís i identificació amb els objectius del pla en tots els implicats en el projecte.

L’elaboració del pla de salut s’ha desplegat en dues fases: el perfil de salut i el pla d’acció. El perfil de salut recull la diagnosi de la situació de salut de Cardona, a partir de l’anàlisi dels indicadors que influeixen en la salut existents a nivell municipal o supramunicipal.

El pla d’acció té com objectiu establir les accions, estructurades segons el model de determinants de la salut i orientades en base als Objectius de Desenvolupament Sostenible, per millorar la salut dels veïns de Cardona durant el període 2020-2025.

El Pla d’acció s’ha redactat a partir dels resultats de processos participatius realitzats en dues jornades de treball, on ciutadans, entitats, agents de salut clau del territori i professionals de diferents àmbits han pogut incorporar la seva mirada per definir i prioritzar les accions més adequades a les necessitats i reptes de salut detectats en la fase de diagnosi de la situació de salut del municipi.

El Pla és un projecte intersectorial i participatiu que pretén impulsar accions que actuïn sobre els factors que influeixen en la salut per millorar la qualitat de vida dels veïns i reduir les desigualtats, on el treball amb la comunitat i la visió àmplia del concepte de salut es consideren aspectes clau perquè Cardona esdevingui un municipi més saludable.

El Pla Local de Salut de Cardona 2020-2025 es pot consultar al web del Servei de Salut Pública, a l’apartat on es recullen altres plans de salut aprovats de municipis de la demarcació de Barcelona.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #108 - Estiu 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS