Butlletí EspaiS@lut
Estiu 2021 - #108

Espai municipal

Premi ASLAN per a Viladecans pel seu portal de dades “Semàfor COVID-19”

© Ajuntament de Viladecans.

© Ajuntament de Viladecans.

Els ens locals han tingut un paper important durant la crisi de la COVID-19, sovint assumint tasques que, en teoria, depassaven les seves competències. Una d’aquestes ha estat la posada en marxa de sistemes d’informació que permetessin al veïnat el seguiment de la pandèmia en el seu entorn immediat.

L’Ajuntament de Viladecans, en concret, ha impulsat una eina d’aquest tipus anomenada Semàfor COVID-19 que informa sobre la incidència de la pandèmia, la seva afectació als centres educatius de la localitat i els ritmes de vacunació al municipi. Aquest web actualitza diàriament informació facilitada pels departaments de Salut i d'Educació de la Generalitat de Catalunya. A banda de xifres absolutes, també s’hi presenten indicadors com la incidència acumulada de nous casos en els últims catorze dies, la velocitat de propagació, el risc de rebrot o el percentatge de PCR positives.

Recentment, aquesta eina ha estat notícia per haver estat guardonada en els XIII Premis ASLAN de transformació digital de les administracions públiques, en la categoria d’ “Explotació de dades per a la millora del servei al ciutadà". ASLAN és una associació sense ànim de lucre, formada per empreses tecnològiques. El premi va ser lliurat a Madrid en el marc de la Trobada Anual Nacional d'Experts en Tecnologies en l'Administració Pública. És la quarta vegada que l’Ajuntament de Viladecans havia arribat a ser finalista dels premis ASLAN.

Entre les raons del premi es destaca la facilitat d’accés del visualitzador, tant pel fet de ser consultable des de qualsevol tipus de dispositiu digital (responsive) com per la claredat amb la qual presenta la informació (escala de colors, format de semàfor...)

Felicitats a l’ajuntament de Viladecans per aquesta iniciativa de transformació digital de l’administració local.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #108 - Estiu 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS