Butlletí EspaiS@lut
Estiu 2021 - #108

El Servei de Salut Pública informa

Recursos econòmics del Catàleg 2021

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

L'oferta de recursos econòmics del Catàleg 2021 de Salut Pública s'adreça a garantir que els ens locals puguin complir amb les seves obligacions en protecció i promoció de la salut, i planifiquin les seves polítiques de salut pública local per a fer uns municipis més saludables i resilients davant les emergències sanitàries.

La resolució de la concessió d’ajuts econòmics competitius el dia 27 de maig de 2021 per part de la Junta de Govern ha suposat pel Servei de Salut Pública l’aprovació de 798 ajuts per un import de 6.220.900 euros.

La novetat d’enguany ha estat la creació d’un nou recurs, Protecció de la salut, que engloba els ajuts que fins ara es concedien per Sanitat ambiental, Seguretat alimentària i Seguretat i Salubritat a les platges.



La segona novetat del Catàleg 2021 ha estat la incorporació d’un nou ajut econòmic en forma de Fons de prestació.
Es tracta del recurs Plans de contingència en salut pública local per a fer front a la COVID-19, que té la finalitat d’ajudar als municipis de com a mínim 10.000 habitants a definir el seu propi Pla de contingència a partir de les directrius recollides al document "Bases per a elaborar Plans de Contingència dels Serveis municipals de Salut Pública per fer front a la COVID-19", resultat del procés de diagnosi i debat promogut pel Servei de Salut Pública. El nombre de municipis que han acceptat l’import concedit per aquest recurs ha estat de 57, entre els que s’ha repartit un total de 246.356 euros.

Finalment, pel que fa al recurs Millora d’infraestructures per garantir la qualitat de l’aigua de consum humà, que s’atorga com un ajut de concessió directa amb concurrència, ja s’ha distribuït i esgotat la totalitat del crèdit disponible que ha estat de 480.000 euros entre 19 municipis que han tramitat la seva sol·licitud.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #108 - Estiu 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS