Butlletí EspaiS@lut
Estiu 2021 - #108

Espai municipal

Posa't en marxa! Activa't a la feina! a Mataró

© Ajuntament de Mataró

© Ajuntament de Mataró

L’Ajuntament de Mataró ofereix al seu personal pauses actives durant la jornada laboral.

El projecte Activa’t a la feina! de l’Ajuntament de Mataró ha rebut el 1r accèssit a l’àmbit laboral de l’Estratègia NAOS 2020 i ha estat presentat a la 11th European Conference on Health Promotion (IUHPE 15-16 juny 2021, Girona)

S’inicia l’any 2019 com un pas més del Programa de promoció de l’activitat física Posa’t en marxa! de la Secció de Salut de l’Ajuntament de Mataró, que es basa en oferir al personal de l’Ajuntament, la possibilitat de dur a terme pauses actives a la feina. Durant el confinament per la COVID-19 es va haver d'adaptar la intervenció a la situació de teletreball.

El projecte va ser aprovat per la Direcció de Recursos humans i Organització, que ha participat de manera més activa en la segona fase, així com la Secció de prevenció de riscos laborals i el Servei de comunicació.

Objectius

  • Promoure estils de vida saludables en el lloc de treball
  • Promoure l’activitat física com a element de prevenció de problemes de salut associats a la feina
  • Contribuir al benestar emocional
  • Promoure el treball transversal dins l’organització


Accions

Durant el 2019, es van proposar sessions amb exercicis d’estiraments musculars, de respiració i de relaxació, utilitzant el mobiliari d’oficina. Aquests van ser conduïts per una tècnica de la Secció de Salut, en el lloc de treball i durant la jornada laboral.

Durant el període de confinament, les sessions presencials es van convertir en vídeo càpsules, que s’enviaven al personal a través del canal de comunicació interna Entrenosaltres.
 


Resultats

Es van enviar 16 vídeos amb la fitxa explicativa corresponent que van tenir gairebé 3.000 visualitzacions (fins a desembre de 2020). També es van enviar comunicats sobre: Hàbits saludables , Oci i activitat en família. I es van commemorar 3 dies mundials: el de l’activitat física, el de seguretat en el treball i el dia sense tabac.

A nivell de ciutat, el projecte s’ha vinculat a la iniciativa de l’Ajuntament Mataró es queda a casa, publicant totes les vídeo càpsules al web i al canal youtube municipals. Amb la reincorporació parcial als llocs de treball, es van enviar dues vídeo càpsules més amb exercicis encadenats, a través de la intranet de l’Ajuntament.

Actualment, s’està treballant en l’establiment de sinergies per garantir la continuïtat del projecte amb les direccions de Recursos humans i Esports.


Enllaç al cartell

 

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #108 - Estiu 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS