Butlletí EspaiS@lut
Setembre 2021 - #109

El Servei de Salut Pública informa

Barcelona, Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021

© alimentaciosostenible.barcelona

© alimentaciosostenible.barcelona

Barcelona ha estat triada com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021, i serà la seu del 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, que es desenvoluparà entre el 19 i el 21 d’octubre. Aquest pacte és el primer tractat internacional de ciutats sobre alimentació que posa de manifest el paper estratègic de les ciutats en el desenvolupament de sistemes alimentaris sostenibles i que impulsa l'accés a aliments saludables, actuant contra la fam i la malnutrició.

Aquesta trobada internacional de ciutats serà la primera després de l'esclat de la pandèmia de la COVID-19, en la que està prevista la participació de 210 ciutats de tot el món. Barcelona amb 42 mercats municipals i un teixit agroecològic compromès, està considerada com un dels gran centres europeus de consum i comercialització alimentària. Se la reconeix com a creadora d’un discurs alimentari propi, que la porta a reflexionar sobre el paper de l’alimentació en la societat actual i sobre els vincles d’aquesta amb la salut o l’ecologia. El fet de ser reconeguda com a Capital Mundial de l’Alimentació sostenible li dona, a més, l’oportunitat per avançar en quatre grans objectius en matèria d’alimentació sostenible:

  • Impulsar dietes més saludables y sostenibles, i facilitar-ne l’accés a tothom.
  • Generar més oportunitats econòmiques per als sectors de proximitat impulsant la producció agrària ecològica i local (comerços de barri, mercats municipals o productors/es i camperols/es locals).
  • Combatre l’emergència climàtica en la metròpolis de Barcelona i facilitar una transició agroecològica en la ciutat promovent l’agricultura urbana i la protecció periurbana.
  • Generar resiliència davant els riscos globals i les desigualtats socials.

Al llarg de l’any s’oferiran esdeveniments i iniciatives sobre alimentació sostenible i es desplegaran projectes alimentaris per tal de ser un referent en l'àmbit. A més, com a cloenda de Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible es presentarà l’Estratègia alimentària 2030 amb l’objectiu de constituir-se en el full de ruta a seguir els propers anys en matèria de polítiques alimentàries a la ciutat.

Més informació.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #109 - Setembre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS