Butlletí EspaiS@lut
Octubre 2021 - #110

Espai municipal

Sant Antoni de Vilamajor aprova el Pla Local de Salut 2021-2023

© Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

© Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

El Pla Local de Salut de Sant Antoni de Vilamajor 2021-2023 és el resultat de l’estreta col·laboració entre els nivells polític i tècnic de l’Ajuntament, en un projecte impulsat des de l’Alcaldia a partir de la iniciativa de la regidoria de Salut i on la participació de la ciutadania i resta d’actors ha tingut una importància especialment significativa en la seva elaboració. El Ple de l’ajuntament el va aprovar el 29 de juliol de 2021 i ha estat elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El pla de salut de Sant Antoni de Vilamajor s’ha plantejat com una eina per identificar i recollir reptes i propostes orientades a assolir un municipi més saludable i amb més benestar per a la seva població, mitjançant la participació dels diferents actors locals i de totes les persones que viuen i/o treballen al municipi.

Per tal d’aconseguir la implicació de tothom en l’elaboració del pla ha estat fonamental crear el màxim nombre de canals de comunicació i participació possibles:

  • Web municipal: constantment actualitzada per donar a conèixer totes les iniciatives relacionades amb el pla de salut
  • Correu electrònic específic per tot allò referent al pla local de salut
  • Enquesta tancada factible en dos formats: digital, al web de l’Ajuntament, i en paper, disponible a les dues farmàcies del poble
  • Fòrums de participació oberts a la ciutadania i als professionals del municipi, aconseguint la participació dels infants del poble i el públic jove adolescent, amb propostes innovadores adequades al públic participant.

Al llarg de les diferents fases d’elaboració del pla (diagnosi, priorització de necessitats i definició d’accions) s’han realitzat un total de 4 jornades participatives, 9 accions de camp (entre tallers i entrevistes/converses a diversos col·lectius significatius), una enquesta ciutadana i una enquesta escolar.

El Pla Local de Salut de Sant Antoni de Vilamajor 20121-2023 recull l’esforç d’incorporar en la seva elaboració una clara mirada de salut comunitària, on els determinants de la salut de la població, l’enfocament de Salut en totes les polítiques i la participació i corresponsabilització de tots els actors involucrats han estat els principis bàsics al llarg de tot el seu procés.

Si voleu consultar el Pla Local de Salut de Sant Antoni de Vilamajor 2021-2023, ho podeu fer a l’apartat corresponent del web del Servei de Salut Pública.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #110 - Octubre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS