Butlletí EspaiS@lut
Octubre 2021 - #110

Dia Mundial de la Salut Mental als municipis

Pineda de Mar

© Ajuntament de Pineda de Mar

© Ajuntament de Pineda de Mar

Diumenge 10 d’octubre es celebra el Dia Mundial de la Salut Mental. Per commemorar aquesta data l’ajuntament de Pineda de Mar ha organitzat la Setmana de la Salut Mental amb xerrades i tallers de conscienciació i millora de la salut mental. Segons l’Organització Mundial de la Salut una de cada quatre persones patirà un problema de salut mental al llarg de la seva vida, i el 75% d’aquests apareixeran abans dels 18 anys. L’Enquesta de Salut de Catalunya del 2020 també recull que una quarta part de la població de més de 15 anys té malestar emocional, afectant un de cada cinc homes (17,3%) i una de cada tres dones (32,0%). Sens dubte la pandèmia i les seves conseqüències han agreujat aquestes situacions.

Cartell Setmana de la Salut Mental Pineda de Mar

Dilluns 4 d’octubre el Casal d’Avis de les Mèlies acollirà una xerrada de com superar els efectes de la pandèmia en la nostra salut mental a càrrec del Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA). Dimecres 6 d’octubre s’ha programat una taula rodona amb la participació de l’antropòleg José Mansilla sota el títol «La salut mental és cosa de tots». Es celebrarà a l’Auditori i cal inscripció prèvia. També caldrà inscripció per a la marxa nòrdica de 7 quilòmetres que s’ha organitzat el matí de diumenge 10. Tancarà la programació de la setmana la projecció de la pel·lícula «La pequeña Mis Sunshine» a L’Auditori, amb reserva d’entrada gratuïta a www.auditoripineda.cat.

Adreçat al públic més jove, s’han preparat diverses activitats tant als instituts com a l’Espai Jove Can Jalpí. Durant el matí del dimarts 5, l'alumnat de 3r d’ESO dels instituts de Pineda gaudiran de tallers de salut jove. A la tarda, a l’Espai Jove Can Jalpí un educador del Centre de Salut Mental d’Adults farà una trobada amb joves per parlar sobre els seus neguits, compartir situacions i presentar eines que ajudin a superar-les. Dimecres 6 l’Espai Jove oferirà un taller d’iniciació al Ioga per a Joves. Divendres 8 el psicòleg Joan Roa oferirà la xerrada «Com prevenim el suïcidi».

La Biblioteca Manuel Serra i Moret també oferirà activitats per a infants de 5 a 10 anys dins la Setmana de Salut Mental: l’hora del conte de dimecres 6 d’octubre tractarà de conscienciar als infants sobre el seu cos i la respiració, i al taller de dijous 7 es proposa crear una pilota anti-estrès.

Enllaç al cartell de la Setmana de la Salut Mental.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #110 - Octubre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS