Butlletí EspaiS@lut
Octubre 2021 - #110

El Servei de Salut Pública informa

Dia Mundial de la Salut Mental - 10 d'octubre

© OMS

© OMS

El proper 10 d’octubre es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental, una iniciativa de la Federació Mundial de la Salut Mental (WFMH) amb el suport de l’Organització Mundial de la Salut, que se celebra a més de 100 països.

Al igual que en les darreres edicions, Salut Mental Espanya i Salut Mental Catalunya se sumen al tema proposat des de la WFMH "Salut mental en un món desigual". Lema que cobra una especial rellevància en el marc de la pandèmia generada per la COVID-19.

L'objectiu, enguany, és denunciar les desigualtats que existeixen al voltant de la salut mental generades per diversos motius (econòmics, per edat, per gènere, per educació o per lloc geogràfic). Alhora també es vol utilitzar aquesta diada per tal de reivindicar la importància de que l'atenció a la salut mental sigui igual per a tothom, i sensibilitzar la població sobre el fet que aquesta afecta tot el món i que, per tant, tots i totes l’hem de cuidar.

Habitualment, quan es parla de salut es fa referència a la salut física i per tant a la importància de tenir un cos saludable per prevenir certes malalties, deixant de banda la salut emocional, sent aquesta, tan important com la física i per tant no es pot descuidar.

Exemple d’això ha estat la pandèmia on moltes persones han patit un augment de l’ansietat i l’estrès, fet que evidència la importància d’aprendre a gestionar les pròpies emocions i autoconèixer-se per aconseguir un equilibri emocional que permeti afrontar les pressions de la vida quotidiana.

La campanya d’enguany posa l’accent en aquells problemes que contribueixen a que es mantinguin les desigualtats en salut mental i insta als governs, la societat civil i els investigadors perquè mantinguin un paper actiu en la lluita contra les desigualtats en salut mental.

Aquesta diada, per tant, facilita el marc per sensibilitzar a totes les parts implicades i impulsar la seva col·laboració, amb l’objectiu que totes les persones puguin gaudir d’una bona salut mental, especialment en la situació generada per la pandèmia que estem vivint que ha agreujat les desigualtats, socials, econòmiques i sanitàries.

El Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, conscient també de la importància de tenir cura del benestar emocional, posa a disposició dels municipis tota una sèrie de recursos destinats potenciar entre la ciutadania coneixements, actituds i hàbits favorables per gaudir d’un bon equilibri personal.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #110 - Octubre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS