Butlletí EspaiS@lut
Octubre 2021 - #110

Espai municipal

L’Hospitalet celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer

© Ajuntament de L'Hospitalet

© Ajuntament de L'Hospitalet

El 21 de setembre, a l'Hospitalet, es va celebrar el Dia Mundial de l’Alzheimer.

L’Ajuntament i concretament el Servei de Salut de la mà de l'Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), va organitzar la xerrada “Investiguem per detectar i tractar l’Alzheimer: del laboratori al malalt”, amb la doctora Marta Barrachina, investigadora de l’IDIBELL, i el doctor Ramon Rañé, cap de la Unitat Funcional de Demència de l’HUB-IDIBELL.

Cartell del Dia Mundial de l'Alzheimer 2021

A la xerrada s’ha parlat de la història, tractament, diagnòstic i les noves perspectives que envolten la malaltia. El doctor Rañé, en la seva intervenció, va assegurar que “des del punt de vista farmacològic hi ha en aquest moment 150 estudis cada cop actuant més sobre la fisiopatologia de la malaltia i no els símptomes per tal d’intentar alentir-la o fer-la desaparèixer”. També es va fer referència a la detecció precoç, ressaltant la importància dels biomarcadors, línia d’investigació en la que treballa la Dra. Barrachina.

Aquest acte, que va tenir lloc a l’auditori Barradas, també va comptar amb la participació del regidor d’Equitat, Drets Socials i Recursos Humans, Sr. Jesús Husillos i la presidenta de l'Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de L'Hospitalet de Llobregat (AFA), la Sra. Mª Pilar Alarma.


Enllaç al cartell de la jornada.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #110 - Octubre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS