Butlletí EspaiS@lut
Octubre 2021 - #110

El Servei de Salut Pública informa

"A pie o en bici, perspectivas y experiencias entorno a la movilidad activa"

© Universitat de Castilla-La Mancha

© Universitat de Castilla-La Mancha

El 29 de setembre es va presentar la monografia A pie o en bici, perspectivas y experiencias entorno a la movilidad activa, editada per la Universidad de Castilla-La Mancha, en la que el Servei d’Urbanisme en representació del grup d’Entorn urbà i salut signa un article sobre mobilitat activa i planejament urbanístic.

L’acte va ser presentat i conduit pel profesor d’Urbanística i Ordenació del Territori de la UCLM, Borja Ruiz-Apilánez, que ha dirigit i coordinat la publicació, en el que la primera de les intervencions va anar a càrrec de ISGLOBAL com autor de l’article introductori sobre Salut pública i mobilitat activa.


La sessió, organitzada en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, es va estructurar en dos blocs, fidels a l’estructura de la publicació. Un primer sobre “Perspectives”, reflexionant sobre la vinculació de la mobilitat activa amb diferents disciplines i/o àrees de coneixement com són la salut, la sostenibilitat, l’espai públic i la participació ciutadana, entre d’altres i una segona sobre “Experiències” per presentar casos d’èxit i/o referència de diferents ciutats catalanes, espanyoles i europees, com Barcelona, París, Sant Cugat i Vic, entre d’altres.

Dintre de l’apartat de Perspectives, l’article recull la experiència de la corporació en relació a la incorporació de criteris de salut en l’acció urbanística, donant pautes concretes sobre com introduir el vector salut en tots aquells aspectes del planejament que poden tenir un impacte sobre el benestar físic, mental i social de la ciutadania, sent la mobilitat un dels més rellevants.

L’article pretén així sensibilitzar als professionals de l’urbanisme per que siguin conscients del gran potencial de la seva acció professional sobre la ciutat per influir sobre els desplaçaments quotidians de la població. I conclou tot subratllant el repte urgent de revertir l’ús majoritari del vehicle privat, especialment en els municipis mitjans i petits, a partir de la configuració d’entorns urbans que facilitin una transició cap a models més sostenibles i saludables.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #110 - Octubre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS