Butlletí EspaiS@lut
Novembre 2021 - #111

Espai municipal

Sant Adrià de Besòs inicia els treballs d’elaboració del Pla local de salut

© Ajuntament de Sant Adrià de Besòs

© Ajuntament de Sant Adrià de Besòs

L’ajuntament de Sant Adrià de Besòs, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha impulsat recentment el projecte d’elaborar el pla de salut del municipi i actualment es troba en plena fase de realització del diagnòstic o perfil local de salut.

L’ajuntament pretén elaborar un pla local de salut que sigui un document estratègic de ciutat, amb instruments útils i pràctics per orientar les polítiques públiques que permetin millorar la salut i el benestar de la ciutadania del municipi.

Sant Adrià de Besòs és un municipi històricament vinculat a la immigració, on el riu Besòs ha estat l’eix vertebrador que ha configurat realitats socioeconòmiques complexes i molt diverses.

Com a projecte de ciutat, el pla local de salut de Sant Adrià de Besòs ha de recollir les diferents veus i necessitats de la ciutadania i donar resposta als reptes de salut que planteja l’existència d’un teixit social multicultural ric i plural que és signe d’identitat del municipi.

La ciutat compta amb dos equips d’atenció primària pertanyents a dues àrees bàsiques de salut diferents amb projectes comunitaris també molt diferents, el CAP La Mina i el CAP Barraquer, que s’han vinculat estretament al projecte formant part del grup motor del pla de salut.

Durant la fase d’anàlisi qualitativa del perfil de salut en marxa actualment, una de les claus d’èxit és comptar amb una metodologia que asseguri la participació del veïns i veïnes dels diferents territoris i col·lectius de la ciutat. Durant el més d’octubre s’han realitzat tres grups focals, formats cadascun per un màxim de 10 persones de perfils variats seleccionats des del CAP La Mina, el CAP Dr. Barraquer i els serveis impulsors del pla de salut de l’Ajuntament. Es preveu també la realització d’entrevistes en profunditat amb professionals de diferents àmbits del municipi.

Un cop completada la fase de diagnòstic amb l’aportació de dades quantitatives sobre els determinants de la salut del municipi, es comptarà amb una visió panoràmica dels problemes, necessitats, recursos i actius de salut existents a la població que haurà de servir de base per a l’establiment de les prioritats i línies d’acció del futur pla local de salut de Sant Adrià de Besòs.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #111 - Novembre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS