Butlletí EspaiS@lut
Novembre 2021 - #111

Espai municipal

Olesa de Montserrat celebra la Setmana Mundial de la Lactància Materna

© Ajuntament d'Olesa de Montserrat

© Ajuntament d'Olesa de Montserrat

El 17 d’octubre de 2021 a Olesa de Montserrat s’ha inaugurat la Setmana Mundial de la Lactància Materna, impulsada per l'Aliança Mundial per a l'Acció sobre la Lactància Materna i que a la zona organitza la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. La regidora de Salut Pública, Ada Agut i Domènech, i el gerent de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, Manuel Álvarez, han estat els encarregats de donar el tret de sortida a una jornada amb tallers, pintacares i pintapanxes, música i espais relacionats amb la lactància materna.

El lema d'enguany és “Protegir la lactància materna: una responsabilitat compartida”. L'objectiu és promocionar i donar a conèixer entre la població la lactància materna i els seus avantatges, tant per a la mare com per al nadó, alhora que organitzar activitats que afavoreixin el vincle amb els nadons. Precisament, Manuel Álvarez ha destacat que, malgrat la pandèmia de la covid-19, el centre sanitari ha mantingut el programa de lactància materna, "que és un èxit gràcies a la feina de les professionals i de la xarxa social de mares que tenim".

Per la seva banda, Ada Agut ha recordat que "a Olesa, des de l’any 2016, organitzem activitats entorn a la Setmana de la Lactància Materna, i enguany tenim el plaer de tornar a ser el municipi que inaugura aquest esdeveniment". Agut també ha volgut fer un agraïment a totes les persones que han fet possible aquesta jornada.

La llet materna és el millor aliment que pot rebre un nadó, ja que és molt més completa que qualsevol altra alternativa. És innòcua i conté proteïnes, anticossos i greixos que garanteixen el creixement i protegeixen el lactant de les malalties més freqüents, com ara la diarrea i la pneumònia. També s’ha demostrat beneficiosa per al desenvolupament neurològic i visual. L’Organització Mundial de la Salut recomana alimentar el nadó exclusivament amb lactància materna durant els primers sis mesos de vida, ja que aquesta li aporta els beneficis nutricionals necessaris per créixer. A més, la llet materna és un recurs renovable, gratuït, no necessita embalatge ni produeix residus, ni genera gasos.

Els objectius que han estat definits aquest any per donar impuls a la lactància materna són:

  • Informar les persones sobre la importància de protegir la lactància materna.
  • Reafirmar el suport a la lactància materna com una responsabilitat vital de salut pública.
  • Interactuar amb individus i organitzacions per tenir més impacte.
  • Impulsar l’acció en la protecció de la lactància materna per a millorar la salut pública.


Més informació

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #111 - Novembre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS