Butlletí EspaiS@lut
Novembre 2021 - #111

Espai municipal

Creació d’un grup de treball de salut mental a Olesa de Montserrat

© Ajuntament d'Olesa de Montserrat

© Ajuntament d'Olesa de Montserrat

El Departament de Salut Pública de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, des de fa uns anys, organitza activitats relacionades amb la millora del benestar emocional, i l’Associació de Salut Mental de Baix Llobregat Nord presta servei d’informació i d’assessorament al municipi.

El passat mes de març de 2021 es va dur a terme la primera trobada entre el Departament de Salut Pública de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i l’Associació de Salut Mental del Baix Llobregat Nord amb l’objectiu de coordinar les activitats organitzades conjuntament. En aquesta reunió es va detectar la necessitat de crear un grup de treball amb l’objectiu de desenvolupar i prioritzar les estratègies en salut mental i treballar en accions de sensibilització contra l’estigma que fossin específiques per a Olesa.

Aquest grup de treball incrementarà el treball en xarxa de tots els agents implicats i permetrà una millor coordinació en l’atenció integral de la salut mental al territori.

L’enfocament de la salut mental en els darrers anys ha canviat de forma significativa, i el plantejament actual comporta una visió molt més àmplia i menys restrictiva, no centrada únicament en els aspectes mèdics i de tractament, sinó en un model que incorpori el concepte d’apoderament i recuperació, de ciutadania, de participació i d’inclusió.

L’abril de 2021 es va convocar el grup de treball de salut mental format per l’Associació de Salut Mental del Baix Llobregat Nord, tècnics dels departaments de Salut Pública i Benestar Social de l’Ajuntament, la Fundació Privada Àuria, personal d’infermeria de salut mental comunitària del CSMA de Martorell i el CAS (Centre d’Atenció i Seguiment a les Drogodependències).

El grup de treball té com a objectius lluitar contra l’estigma i la discriminació per garantir els drets humans i la dignitat de les persones, fer accions per sensibilitzar la ciutadania i els professionals, i establir aliances i coordinar els professionals.

Des de la creació del grup de treball s’han programat algunes accions, com una formació de sensibilització a treballadors que atenen la ciutadania, a càrrec de persones de l’Associació de Salut Mental de Baix Llobregat Nord; la creació d’un grup de gestió emocional a Olesa de Montserrat acompanyat per Maite Deamo, psicòloga coach i membre de la Junta de l’Associació de Salut Mental del Baix Llobregat Nord, i la representació, el proper diumenge 7 de novembre, de l’obra de teatre En un altre planeta, de la companyia de teatre comunitari de Martorell La Colla, un grup que va crear Alícia Zamora, coordinadora pedagògica de l’Aula de Teatre de Martorell.

Enllaç al cartell.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #111 - Novembre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS