Butlletí EspaiS@lut
Març 2022 - #115

El Servei de Salut Pública informa

Actualització i noves dades al Quadre de Comandament d’Indicadors de Salut Local

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

El passat mes de febrer es van actualitzar les dades consultables al Quadre de Comandament d’Indicadors de Salut Local (QC). Aquest recurs és una eina interactiva disponible en línia que permet consultar els principals indicadors de salut local d’una manera senzilla, àgil i molt entenedora.

A través del QC es pot navegar per conèixer l’evolució dels indicadors de demografia, salut mental ambulatòria, salut reproductiva, mortalitat, morbiditat i, com a novetat, en aquesta darrera actualització s’han incorporat també indicadors socioeconòmics. A partir d’ara, és possible consultar la taxa d’atur, la taxa de temporalitat contractual, la taxa de cobertura de l’atur, la taxa d’esforç econòmic d’accés al lloguer i la renda bruta familiar disponible.

El dinamisme del QC permet personalitzar les visualitzacions dels indicadors de salut local mitjançant l’aplicació de filtres de sexe, edat i/o any, entre d’altres. A més, aquesta eina ofereix una pantalla resum on es mostra una visió sintètica dels indicadors més representatius de cada bloc temàtic en codi semafòric. Aquesta visualització permet obtenir una aproximació de l’evolució de l’estat de salut de la població en una única imatge.

Tots aquells municipis de més de 10.000 habitants interessats en disposar d’aquest recurs poden sol·licitar-lo a ssp.infoanalisi@diba.cat. La sol·licitud permetrà, en primer lloc, cursar una formació en format taller per conèixer en profunditat totes les funcionalitats que el QC ofereix i, en segon lloc, obtenir l’accés al recurs.

Aquest 2022, està prevista la realització de dues noves sessions de tallers de formació adreçats als nous municipis sol·licitants, així com als municipis que ja disposen del recurs que estiguin interessats en reforçar coneixements. Els tallers s’oferiran en format en línia i permetran, a més d’una formació teòrica, realitzar exercicis pràctics de navegació i consulta a través de l’eina.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #115 - Març 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS