Butlletí EspaiS@lut
Març 2022 - #115

En portada

Dia Mundial de l’Aigua 2022: Aigües subterrànies, fer visible l’invisible

© UN-Water

© UN-Water


El Dia Mundial de l’Aigua es celebra el 22 de març des de l’any 1992, quan així ho van fixar les Nacions Unides (UN). Aquest any es centra en les aigües subterrànies, per tal d’evidenciar la seva importància, amb el lema “Aigües subterrànies, fer visible l’invisible”.

L’objectiu principal és reivindicar una gestió adequada i eficaç de l’aigua subterrània, que és més del 90% de l’aigua dolça disponible i està en perill per la sobreexplotació i la contaminació, situació que es veu encara més agreujada pel canvi climàtic.

Llegir-ne més >

Les aigües subterrànies són un recurs essencial invisible, però el seu impacte és visible a tot arreu. És urgent millorar-ne la gestió i fer-la més sostenible, promovent l’equilibri entre les extraccions i la capacitat de renovació dels aqüífers i el seu manteniment.

La Diputació de Barcelona ofereix als municipis menors de 5000 habitants que gestionen directament el servei municipal d’abastament d’aigua, diferents recursos per millorar la gestió sanitària de l’aigua de consum humà.

En relació a la gestió de les aigües subterrànies, en el marc d’aquests recursos oferts als municipis, cal destacar que es realitzen analítiques de les captacions subterrànies per tramitar-ne la concessió d’explotació a l’Agència Catalana de l’Aigua, seguiments analítics específics de paràmetres químics que presenten no conformitats o incompliments degut a les característiques del sòl i suport econòmic per millorar les instal·lacions i la protecció de les captacions subterrànies.

Per a més informació, podeu consultar la web de la Diputació de Barcelona – Aigües de consum humà.

Podeu compartir el que coneixeu sobre l’aigua subterrània, la vostra visió i les accions que es desenvolupen en aquest marc utilitzant els hasthtags:

#diamundialaigua #WorldWaterDay #acaworldwaterday2022

Podeu trobar més informació sobre la campanya global de les Nacions Unides pel Dia mundial de l'Aigua 2022 al següent lloc web: http://www.worldwaterday.org/

 

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #115 - Març 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS