Butlletí EspaiS@lut
Març 2022 - #115

Espai municipal

Prats de Lluçanès aprova el seu Pla Local de Salut 2022-2025

© Ajuntament Prats de Lluçanès

© Ajuntament Prats de Lluçanès

Des del novembre de 2021, el municipi de Prats de Lluçanès compta amb el Pla local de salut 2022-2025, que ha estat possible gràcies al suport de la Diputació de Barcelona i l’esforç i el treball compartit de l’ajuntament, l’Equip d’atenció primària de l’Àrea Bàsica del Lluçanès i l’Agència de Salut Pública de Catalunya, amb la participació de la ciutadania i entitats del teixit social de la localitat.

Durant el 2018, l’ajuntament en col·laboració amb l’equip d’atenció primària i l’Agència de Salut Pública de Catalunya, van posar en marxa el projecte d’elaborar el diagnòstic de la situació de salut del municipi, constituint el primer grup motor de salut comunitària del municipi.

Amb aquests antecedents, i mantenint l’esperit participatiu i l’enfocament transversal de la salut com a eixos principals del treball, es va donar continuïtat al procés amb la redacció del Pla d’acció, que identifica i prioritza les necessitats de salut de les persones que viuen a Prats de Lluçanès i estableix les accions en matèria de salut més adients a les necessitats detectades a dur a terme durant els propers quatre anys.

El Pla d’acció del Pla de salut 2022-2025 de Prats de Lluçanès s’ha redactat seguint les pautes de la Guia pràctica per a l’elaboració d’un pla local de salut per a municipis menors de 10.000 habitants, publicada per la Diputació de Barcelona l’any 2020, que posa l’èmfasi en l’adopció d’una perspectiva comunitària com un dels elements bàsics a considerar per elaborar amb garanties d’èxit un pla local de salut en municipis d’aquest perfil poblacional.

Amb l’aprovació del Pla local de salut 2022-2025, l’ajuntament de Prats de Lluçanès ha aconseguit tirar endavant un procés orientat a implicar tota la població en la millora de la seva salut, tant individual, com comunitària.

Podeu consultar el pla al web del Servei de Salut Pública, a l’apartat on es recullen altres plans de salut aprovats de municipis de la demarcació de Barcelona. 

 

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #115 - Març 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS