Butlletí EspaiS@lut
Març 2022 - #115

Espai municipal

Aprovat el Pla d’acció 2020-2024 del Pla de Salut de Palau-solità i Plegamans

© Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

© Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

El Ple de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va aprovar el Pla d’acció 2020-2024 del Pla de salut del municipi el passat mes de novembre, fruit del compromís polític de l’ajuntament en treballar la salut des d’una perspectiva àmplia que involucri totes les àrees de l’ajuntament i on el treball transversal i el consens dels diferents actors del municipi, ajuntament, agents de salut, teixit associatiu i ciutadania, esdevenen factors essencials per aconseguir un municipi més saludable.

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha estat treballant en el pla local de salut des de l’any 2017. Al 2018 va presentar el diagnòstic de salut, elaborat en col·laboració amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya, document que va ser el punt de partida l’any 2020 dels treballs d’elaboració del pla d’acció aprovat recentment.

El Pla d’acció 2020-2024, elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha estat el resultat del treball interdisciplinari de les persones tècniques de les diferents àrees de l’ajuntament, l’Equip d’atenció primària de Palau-solità i Plegamans i els responsables polítics de les regidories del municipi. La ciutadania ha participat també en el projecte mitjançant una enquesta en línia i butlletes distribuïdes en diferents espais del municipi.

Les línies generals del Pla de salut de Palau-solità i Plegamans: Pla d’acció 2020-2024, s’estructuren entorn als següents punts:

  • El treball intersectorial que regeix el desplegament dels objectius i les actuacions del pla
  • La participació de la ciutadania en l’elaboració de les propostes d’acció del pla
  • L’ordenació del Pla d’acció atenent al model de determinants de la salut, als Objectius del Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i a la definició dels corresponents objectius estratègics, operacionals, accions i indicadors d’avaluació, organitzats entorn a 15 àmbits de treball diferenciats.

Segons les paraules del regidor de Salut Pública del municipi “el Pla de salut de Palau-solità i Plegamans és una aposta de l’ajuntament per treballar en l’àmbit de proximitat amb la ciutadania i per incidir en un escenari favorable sobre els determinants de la salut amb l’objectiu de reduir les desigualtats en aquest àmbit”.

Podeu consultar el pla a l’enllaç: https://www.diba.cat/salutpublica/plans-locals-salut-municipis-provincia-barcelona

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #115 - Març 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS