Butlletí EspaiS@lut
Març 2022 - #115

El Servei de Salut Pública informa

Informació i sensibilització de la ciutadania per al control dels mosquits

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

L’augment de diferents poblacions de mosquits en el territori que s’ha produït en els darrers anys, i el risc que això pugui provocar l’aparició de malalties, fa necessari que actuem preventivament sobre aquests vectors.

L’objectiu de minimitzar els riscos derivats de la presència de mosquits, en especial del mosquit tigre, es pot aconseguir amb diverses estratègies. Una d’elles és donar a conèixer a la ciutadania els factors ambientals que ajuden a la seva proliferació. La sensibilització i la col·laboració de la ciutadania és fonamental, motiu pel qual la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració del Servei de Control de mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat, posa a l’abast dels ajuntament diferents materials.

D’entre aquests, els ajuntaments poden triar les eines que millor s’adaptin a les seves necessitats. Com exemples significatius podem mencionar el conte i els vídeos. El conte “A la caça del mosquit ratllat” és una eina educativa que pretén sensibilitzar als infants sobre el seu paper en el control del mosquit tigre. Els vídeos amb dues versions, la curta per a xarxes socials, personal jove principalment, i la llarga per a la ciutadania en general. Ambdues eines donen informació sobre les mesures preventives més efectives adreçades als infants i joves, les seves famílies i al conjunt de la societat.

Altres eines disponibles són el cartell, l’exposició "El mosquit tigre: un veí que ens incomoda", material didàctic per a les escoles i els díptics de la plataforma ciutadana Mosquito Alert, que també poden utilitzar-se per a la informació i sensibilització. Tanmateix, es continua treballant per ampliar i millorar aquests recursos, i adaptar-los als canvis o novetats que es vagin produint en aquest camp.

Per a més detall de la informació podeu consultar el web: Plagues urbanes - Salut pública - Diputació de Barcelona (diba.cat)

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #115 - Març 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS