Butlletí EspaiS@lut
Abril 2022 - #116

Destacat

Dia Mundial de la Salut - 7 d'abril

© WHO

© WHO

“El nostre planeta, la nostra salut”, amb aquest lema l’Organització Mundial de la Salut (OMS) celebra el proper 7 d’abril el Dia Mundial de la Salut centrant l’atenció a nivell mundial en la interconnexió entre la nostra salut i la del planeta.

Llegir més >

Som capaços de reimaginar un món on l'aire, l'aigua i els aliments nets estiguin disponibles per a tothom?
On les economies es centrin en la salut i el benestar?
On les ciutats siguin habitables i les persones tinguin el control sobre la seva salut i la salut del planeta?

Aquestes preguntes que planteja l’OMS posen de manifest l’important paper que juguen els governs, les corporacions i les persones a nivell individual i particular, ja que les decisions que es prenen en els àmbits polític, comercial o social estan contribuint a la crisi climàtica i sanitària que patim.

Ens trobem en un món en què més del 90% de la població respira aire contaminat, on els mosquits propaguen malalties més ràpid que mai, on es produeixen fenòmens climàtics extrems que estan provocant el desplaçament de persones i afectant la seva salut, on la contaminació per plàstics està arribant a la nostra cadena alimentària, on els sistemes de producció d’aliments i begudes poc saludables estan portant a un augment de l’obesitat, del càncer i de les malalties del cor,...

Estem vivint en un planeta contaminat, enmig d’una pandèmia i amb un augment de malalties no transmissibles. Davant d’aquesta situació, l’OMS dedica enguany el Dia Mundial de la Salut a impulsar les accions urgents, necessàries per mantenir les persones i el planeta sans i fomentar un moviment per crear societats centrades en el benestar, sostenibles, compromeses a l’hora de promoure una salut equitativa i respectuoses amb els límits ecològics.

Aconseguir societats més justes i saludables requereix realitzar inversions a llarg termini basades en el benestar, la protecció social i el desenvolupament d’estratègies legals i fiscals per trencar els cicles de destrucció del planeta i de la salut humana. És necessari, per tant, impulsar mesures i reformes corporatives i, alhora, incentivar i donar suport a la població per passar a l’acció en la protecció de la seva salut i del planeta.

Tots: líders dels estats d’arreu del món, corporacions, autoritats locals i particulars podem contribuir a lluitar contra la crisi climàtica i millorar, així, la nostra salut i la del nostre planeta.

Enllaç a la pàgina de l’OMS.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #116 - Abril 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS