Butlletí EspaiS@lut
Abril 2022 - #116

El Servei de Salut Pública informa

Aprovat el Pla Estratègic i Operatiu 2022-2026 de la Xarxa Productes de la Terra

© Xarxa Productes de la Terra

© Xarxa Productes de la Terra

El passat 8 de març va tenir lloc la 11a reunió del Comitè Director de la Xarxa Productes de la Terra en la que es van presentar els resultats del Pla Estratègic i Operatiu 2016-2021 així com la proposta de Pla Estratègic i Operatiu 2022-2026, que va quedar aprovat. Aquest nou Pla servirà per encarar els reptes pendents de la Xarxa Productes de la Terra, després de 12 anys de la seva constitució, i per continuar amb l’objectiu de preservar i enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat de la província de Barcelona, per així consolidar-se com un agent de referència per al sector.

La Xarxa Productes de la Terra és una agrupació voluntària de 12 ens locals d’àmbit supramunicipal impulsada per la Diputació de Barcelona l’any 2010. Agrupa més d’un miler d’empreses productores i elaboradores de productes alimentaris amb trets singulars propis de la província de Barcelona. L'Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social a través del Servei de Salut Pública, participa en la Xarxa Productes de la Terra, oferint formació d’higiene alimentària als manipuladors d’aliments de les empreses censades i diferents tipus d’assessoraments en seguretat alimentària adreçats tant als productors censats com a la resta de membres del projecte.

El cens de les empreses adherides a la Xarxa de Productes de la Terra ha crescut un 23% des de 2016 fins arribar a les 1.335 empreses inscrites, un augment que confirma l’interès creixent pels productes alimentaris de proximitat. Aquestes empreses donen ocupació a uns 7.000 treballadors a la província de Barcelona.

De les 1.335 empreses inscrites al cens de la Xarxa de Productes de la Terra, un 67% han estat identificades amb un alt potencial de creixement. Un 12% de les empreses registrades al cens són empreses centenàries, sòlides i en prestigi. Les empreses censades produeixen i/o elaboren productes alimentaris de qualitat que per si mateixos tenen un valor afegit lligat a un territori, contribuint així a la conservació i al manteniment del patrimoni agroalimentari i dels valors culturals i ambientals.

A més, la Xarxa ha identificat 55 productes que, per les seves característiques, són genuïns i singulars de la província de Barcelona, com la llonganissa de Vic, el cigronet de l’Anoia, la mongeta del ganxet, la maduixa del Maresme, el vi DO Penedès o les gambes de Vilanova.

Mitjançant el Directori d’empreses i productes de la Xarxa es pot consultar la informació de contacte del miler de companyies classificades per sectors i destacant aquelles que produeixen o elaboren productes singulars, les que realitzen producció ecològica, les empreses amb una llarga trajectòria històrica i les que comercialitzen en circuit curt.

Enllaç al Directori.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #116 - Abril 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS