Butlletí EspaiS@lut
Abril 2022 - #116

El Servei de Salut Pública informa

L’OMS fa una recopilació de les seves eines per facilitar accions locals per a la salut

© OMS

© OMS

El creixement en el nombre d’habitants que estan experimentant els grans nuclis urbans, junt amb les evidències cada cop més nombroses sobre la influència de les condicions de l’entorn en el que vivim sobre la salut i el benestar, genera una demanda d’eines per poder abordar la salut a nivell urbà d’una manera justa i segons criteris avalats per l’evidència científica. En els darrers anys l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha anat generant una considerable quantitat d’informacions i eines sobre salut urbana, que han contribuït a millorar el coneixement en aquest àmbit i a poder canalitzar moltes de les gestions en l’acció local, cap a vies que propicien la salut dels seus habitants.

Aquest repositori publicat recentment per l’OMS té l’objectiu de promoure la salut urbana i inclou recursos elaborats per experts en els darrers anys, basats en eines d'avaluació de l'impacte en la salut i altres productes rellevants per a la salut urbana i les ciutats. Tot aquest material proporciona suport tècnic que facilita la inclusió de la perspectiva de la salut en la realització d’informes, en l’elaboració de directrius estratègiques, o per portar les recomanacions a la pràctica.

D’entre els més de 80 recursos recopilats en aquest repositori, alguns estan relacionats directament amb la salut urbana (eines per a la planificació urbanística, la guia per a la qualitat de l’aire, l’eina per a la planificació i disseny d’espais blaus urbans), mentre que d'altres tenen a veure amb qüestions transversals més àmplies (refugiats i emigrants en temps de pandèmia, lesions de trànsit, o la violència contra la infància).

S’espera que els continguts siguin de gran utilitat per als seus usuaris, en especial pels gestors i els tècnics tant en l’àmbit privat com públic.

Es poden trobar tots aquests treballs al web de l’OMS: https://urbanhealth-epository.who.int/home

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #116 - Abril 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS