Butlletí EspaiS@lut
Abril 2022 - #116

El Servei de Salut Pública informa

Signat el nou Conveni entre la Diputació de Barcelona i ISGlobal

@ ISGlobal / Diputació de Barcelona

@ ISGlobal / Diputació de Barcelona

Des de fa uns anys, i per primer cop a la història, més de la meitat de la població mundial viu a les grans ciutats. Cada vegada més els que treballen gestionant les ciutats han de poder prendre les seves decisions i donar els suports i serveis necessaris als seus habitants per poder abordar amb garanties d’èxit els problemes clau que afecten a la salut i benestar dels ciutadans, caminant cap a ciutats cada cop més saludables.

En aquest marc conceptual la Diputació de Barcelona i l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) l’any 2018 van signar un Conveni Marc que s’ha anat concretant en Convenis específics anuals, amb el propòsit de traslladar a l’acció política local, els coneixements científics sobre la relació entre l’entorn urbà i la salut de les persones, amb la finalitat de promoure uns entorns urbans més saludables.

L’interès de col·laborar amb ISGlobal ha adquirit una especial rellevància amb la pandèmia per la COVID-19, atès que vist l’impacte de la mateixa, s’està repensant el model de ciutat a nivell mundial. El model de ciutat, la tipologia i característiques dels habitatges, són elements que, segons estudis que ja s’estan publicant en aquest moments, tenen relació amb l’aparició d’aquesta i futures epidèmies i/o en les seves conseqüències.

El paper de ISGlobal resulta molt important per poder continuar avançant en la translació de l'evidència científica a les polítiquees relacionades amb l'entorn urbà, aportant el coneixement que els seus investigadors generen, per tal de millorar la qualitat de vida i la salut de les persones que hi vivim. Aquest any s’ha aprovat el nou Conveni en què es continuarà avançant en la relació existent entre l’habitatge, el seu entorn immediat i la salut, incorporant la “perspectiva de salut” al Projecte Barris i Comunitats, tant en la fase de disseny com en l’avaluació posterior de les intervencions.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #116 - Abril 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS