Butlletí EspaiS@lut
Abril 2022 - #116

El Servei de Salut Pública informa

Dia Mundial de l’Activitat Física - 6 d'abril

© Shutterstock.com / VectorSpace06

© Shutterstock.com / VectorSpace06

Des del 2002, cada 6 d’abril se celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física amb l’objectiu de conscienciar la societat sobre el risc del sedentarisme, i per promoure l’activitat física com un element fonamental per a la salut i el benestar de les persones. Aquest any amb el lema “Mou la vida”.

Aquesta diada dona peu a fomentar la pràctica regular d’activitat física, que acompanyada d’uns hàbits alimentaris saludables, ajuda a prevenir i controlar malalties associades al sobrepès i l’obesitat. Segons l’Organització Mundial de la Salut, la inactivitat física és un dels principals factors de risc de mortalitat per malalties no transmissibles. Les persones que no són prou actives tenen d’un 20% a un 30% més risc de mort en comparació amb les persones que són prou actives.

Una activitat física regular aporta molts beneficis a la nostra salut tan física com mental. Millora la forma muscular i cardiorespiratòria, la salut òssia i funcional, redueix el risc d'hipertensió, malalties coronàries, ictus, diabetis, diversos tipus de càncer, redueix el risc de caigudes, així com fractures de maluc o vertebrals i ajuda a mantenir un pes corporal saludable. A més, la activitat física també pot reduir els símptomes de la depressió i l’ansietat, millorar la concentració, l’aprenentatge i el benestar en general.

Per aquest motiu, és recomana mantenir un nivell d’activitat física adequada a les característiques de cada persona per tal de preservar tant la salut física com la mental, per aconseguir l’objectiu de reduir la inactivitat global en un 15% l’any 2030.

Hi ha moltes maneres relativament senzilles de ser més actius durant el dia com caminar, pedalar, fer esport no competitiu, ballar o qualsevol altre activitat recreativa. Sigui quina sigui la que triem per activar-nos ens ajudarà a assolir els nivells d’activitat recomanats i ens aportarà beneficis significatius per a la salut. Cada moviment compta.

En aquesta línia, des de la Diputació de Barcelona es treballa per conscienciar als adolescents sobre la importància de l’activitat física a través del taller “Activitat física i salut” del Catàleg d’activitats d’educació per a la salut. Alhora, la Diputació de Barcelona se suma a la XIII campanya “Activa’t i comença a sumar”, emmarcada en el projecte SumaSalut, que impulsa l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física amb l’objectiu de promoure l'activitat física com a eina de salut i benestar.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #116 - Abril 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS