Butlletí EspaiS@lut
Estiu 2022 - #119

Espai municipal

Montornès del Vallès aprova el Pla Director de Salut 2022-2025

© Ajuntament de Montornès del Vallès

© Ajuntament de Montornès del Vallès

Promoure hàbits saludables entre la població, recuperar i reforçar l’acció comunitària, participativa i associativa en salut i visibilitzar els actius de salut del municipi i promoure el seu aprofitament són alguns dels set grans objectius del Pla Director de Salut de Montornès del Vallès 2022-2025, que el Consistori ha aprovat per unanimitat el passat 5 de maig.

El Pla Director de Salut ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona en la seva realització i és el resultat de la voluntat de l’equip de govern de dotar al municipi d’una eina que articuli les polítiques de salut pública des d’una mirada salutogènica i de determinants de la salut que promogui i potenciï els factors que afavoreixen la salut i el benestar de les persones que viuen i treballen al municipi.

Partint d’un treball de diagnòstic de salut realitzat durant el període 2018-2019, l’arribada de la COVID-19 al 2020 va condicionar la continuïtat de la tasca començada i el procés d’elaboració del pla de salut iniciat va quedar suspès fins al 2021, en què es va decidir dur a terme l’actualització de les dades recopilades anteriorment i recollir també l’anàlisi de les conseqüències de la pandèmia.

Les diferents fases del Pla Director de Salut de Montornès del Vallès s’han elaborat durant l’any 2021 i han comptat amb la participació, mitjançant una consulta telefònica, de diversos informants clau (personal tècnic de diferents àrees de l’Ajuntament, personal de l’ABS de Montornès-Montmeló, directius dels centres educatius, farmacèutics del municipi i representants d’entitats vinculades a la salut). Els ciutadans i ciutadanes van poder participar a través de les enquestes de salut de la plataforma Participa 311.

El Pla es desplega en 3 grans eixos estratègics:

  • Un entorn saludable i segur
  • L’apoderament personal i comunitari
  • Els serveis i equipaments del municipi que fan salut en nombre i qualitat adequats

El Pla detalla 11 objectius específics i 50 actuacions concretes, 11 d’elles de nova creació. Els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) són també referència del marc d’incidència del objectius i estratègies del Pla Director de Salut de Montornès del Vallès.

El Pla preveu seguiments anuals d’execució i resultats de les accions programades, que es durà a terme per la Xarxa Local de Salut Comunitària, integrada per persones de diferents departaments de l’Ajuntament, personal del CAP de Montornès i associacions vinculades amb la salut, sota la coordinació de la regidoria i departament de Salut Pública de Montornès del Vallès.

El Pla Director de Salut de Montornès del Vallès 2022-2025 planteja una estratègia integral de promoció i protecció de la salut des d’una perspectiva holística i maximitzadora de les competències de salut pública que la normativa vigent atorga als municipis.

Amb motiu de la recent aprovació del Pla Director de Salut de Montornès del Vallès, es va fer un acte de presentació pública el 6 de juliol a la seu de l’Ajuntament, que va comptar amb la presència del Diputat delegat de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Sr. Jesús Naharro Rodríguez.

El Pla es pot consultar al següent enllaç.
 

 

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #119 - Estiu 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS