Butlletí EspaiS@lut
Estiu 2022 - #119

Espai municipal

El Pla de Salut de Canovelles incorpora 25 accions a realitzar amb l’horitzó 2026

© Ajuntament de Canovelles

© Ajuntament de Canovelles

Des del passat 31 de març, Canovelles compta amb un pla de salut que coordina i programa les actuacions en salut pública que es duran a terme durant el període 2022-2026.

El Pla de Salut de Canovelles 2022-2026, realitzat amb el suport de la Diputació de Barcelona, planteja 5 objectius estratègics:

  • Promoure entre les persones estils de vida saludables
  • Fer de Canovelles un lloc saludable per viure
  • Reforçar el treball en xarxa i l’acció comunitària en salut
  • Reduir les desigualtats en salut
  • Contribuir a la recuperació dels efectes de la COVID-19

Elaborar un pla local de salut implica que el govern municipal passi a incorporar la mirada de salut en la gestió de la ciutat i aposti per la coproducció en salut amb la ciutadania i tots els agents socials i professionals del municipi.

Aquests principis d’actuació van regir el procés d’elaboració del Pla de salut de Canovelles. Així, durant la fase de diagnosi es va recopilar informació quantitativa provinent de diverses fonts de dades i documents municipals i es van obrir diferents canals de participació (entrevistes, consultes en línia i una enquesta realitzada a peu de carrer) on els professionals vinculats a la salut, el personal de les diferents àrees de l’Ajuntament, els representants d’entitats i de salut i la ciutadania en general, van poder expressar les seves opinions sobre les problemàtiques en salut més prevalents al municipi, els actius amb que compta i les accions en salut que creien necessàries.

Un cop completada la primera fase del treball, es van crear dues comissions de treball per prioritzar, debatre i elaborar el pla d’acció entorn als 6 principals reptes de salut identificats a Canovelles:

  • Entorn urbà i natural
  • Salubritat i civisme
  • Cobertura sanitària
  • Estils de vida
  • Salut mental i addiccions
  • Salut comunitària

Per aconseguir-los, el pla de salut ha plantejat un total de 25 accions a dur a terme durant el període de vigència del pla. Per a cadascuna de les accions s’ha creat una fitxa que inclou, entre altres dades, els objectius i justificació de l’acció, els seus punts forts i febles i els impactes esperats de la seva execució.

El Pla de Salut de Canovelles també planteja un estil de lideratge col·laboratiu amb propostes com ara la dinamització d’una taula interdepartamental de salut i la constitució i dinamització d’un Consell de Salut, entre d’altres.

L’Ajuntament va presentar públicament el Pla de Salut de Canovelles el passat 16 de juny en un acte que va comptar amb la presència del diputat de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Sr. Jesús Naharro Rodríguez.

 

El Pla es pot consultar al següent enllaç.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #119 - Estiu 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS