Butlletí EspaiS@lut
Estiu 2022 - #119

El Servei de Salut Pública informa

Es presenta el diagnòstic de salut de Sant Adrià de Besòs

© Ajuntament del Sant Adrià de Besós

© Ajuntament del Sant Adrià de Besós

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs va impulsar durant el segon semestre de l’any passat el projecte d’elaborar l’anàlisi de la situació de salut del municipi, manifestant la voluntat de l’equip de govern d’incorporar la perspectiva de salut en l’agenda municipal a partir de l’abordatge estratègic de les polítiques de salut pública. El projecte ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Els resultats del diagnòstic de salut de Sant Adrià de Besòs es van presentar públicament a la ciutat el passat 28 de juny, en un acte que va comptar amb la presència de la Coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, Sra. Teresa Llorens, i de l’equip de govern de la ciutat, presidit per la seva alcaldessa, Sra. Filomena Cañete, acompanyada de la regidora de Territori Sostenible, Medi Ambient i Salut Pública, Sra. Ruth Soto, totes dues vinculades estretament al projecte d’elaboració del diagnòstic de salut.

Sant Adrià de Besòs té ara una visió panoràmica de la realitat de la situació de salut del municipi, que ha estat possible gràcies a l’esforç i la implicació de les persones que han format part del grup de treball: els referents polítics del municipi, els referents tècnics de Salut Pública, Medi Ambient i Comunicació; les professionals dels dos equips d’atenció primària del municipi, EAP La Mina i EAP Dr. Barraquer i la representant de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, persones totes elles que han cregut en la importància del projecte per al municipi i que han sabut mobilitzar la ciutadania per aconseguir uns nivells òptims de participació, una de les claus d’èxit d’un projecte de ciutat com Sant Adrià de Besòs, on la multiculturalitat és signe d’identitat del municipi.

El procés de recollida de dades del diagnòstic de salut de Sant Adrià de Besòs s’ha basat en l’anàlisi documental de fonts municipals i supramunicipals i les dades obtingudes del procés participatiu, basat principalment en 4 grups focals formats pels professionals dels dos centres d’atenció primària de la ciutat, els representats clau dels ciutadans i els professionals del municipi.

Les temàtiques vinculades a la contaminació ambiental i els seus riscos per a la salut, la higiene urbana, els aspectes relacionats amb la pobresa estructural, els problemes de salut mental en general, molts d’ells vinculats a la realitat socioeconòmica desfavorable d’una part de la població del municipi, així com els derivats de la gent gran que viu en soledat, són algunes de les necessitats i problemes de salut identificats.

A partir d’aquí, l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs està en disposició de prioritzar les necessitats detectades i dissenyar les línies d’acció estratègiques, tot definint els objectius i les accions més adequades per aconseguir-los per donar forma al pla d’acció del futur pla local de salut del municipi que, comptant novament amb el suport de la Diputació de Barcelona, es durà a terme durant els propers mesos.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #119 - Estiu 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS