Butlletí EspaiS@lut
Setembre 2024 - #142

El Servei de Salut Pública informa

Èxit de l’activitat teatralitzada a les platges aquest estiu per difondre consells de salut

© Servei de Salut Pública. Diputació de Barcelona

© Servei de Salut Pública. Diputació de Barcelona

Aquest estiu, durant el mes de juliol i la primera quinzena d’agost, 17 municipis costaners van participar en el projecte de difusió de consells de salut per anar a la platja. L’activitat va apropar dos actors a la zona de bany que, al ritme d’una música marxosa i enganxadissa, donaven consells de salut d’una manera fresca i divertida. La cançó anava acompanyada d’un seguit de cartells amb imatges de salut que repartien entre voluntaris de totes les edats que s’animaven a participar a través d’una coreografia senzilla. La cançó durava uns 5 minuts i els actors s’anaven movent al llarg de la platja repetint l’actuació tot arribant al màxim nombre de banyistes.

Els actors també parlaven amb les persones que estaven gaudint d’un dia de platja, celebrant els bons hàbits i interactuant amb tots els públics per engrescar l’activitat i fer partícip a tothom present. L’activitat va aconseguir difondre consells de salut com ara: utilitzar el protector solar adequadament, buscar l’ombra, hidratar-se suficient, fer cas a les indicacions de l’equip de salvament i socorrisme, utilitzar protector labial, no utilitzar colònies sota el sol, no fumar ni utilitzar dispositius electrònics de vapeig, així com fer activitat física saludable i gaudir de la platja amb seguretat.

En total es van realitzar 22 actuacions, el format de les quals ha estat valorat molt positivament pels municipis participants per fer promoció de la salut a les platges.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #142 - Setembre 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS