Butlletí EspaiS@lut
Maig 2016 - #50

Menja saludable

Propietats nutricionals de les maduixes

Una maduixa són centenars de fruits, tants com granets podem veure a la superfície. És un fruit que és caracteritza per un color vermell intens, pel qual són símbol de sensualitat i passió, un sabor molt dolç, un punt àcid, una textura carnosa i un agradable aroma.

La maduixera (Fragaria vesca) és una planta de la família de les rosàcies. A Catalunya es cultiva preferentment al Maresme pel seu microclima i les seves condicions orogràfiques.

Des del punt de vista nutricional destaca el seu contingut en vitamina C, carotenoides i antocians, tots ells amb característiques antioxidants. La vitamina C a més a més, afavoreix l'absorció del ferro dels aliments i reforça el sistema immunològic. Cal destacar també el seu contingut en àcid fòlic i potassi.

La maduixa és una de les fruites predilectes de grans i petits. Si les volem tastar al natural cal rentar-les just abans de consumir-les. Si volem que deixin anar el seu suc, podem tallar-les i posar-les a macerar amb sucre, amb suc de taronja o amb vinagre. A la cuina també podem fer-les servir en amanides, gaspatxos, batuts, gelats o melmelades.

Les maduixes ens ajudaran a complir la recomanació "5 al dia". Perquè la nostra dieta sigui variada i equilibrada recordeu prendre cada dia fruita (3 peces) i verdures (2 peces). Al maig, a més a més, podeu gaudir també dels nespres i els albercocs.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #50 - Maig 2016

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS