La publicació del Reial Decret 126/2015, de 27 de febrer, pel qual s'aprova la norma general relativa a la informació alimentària dels aliments que es presentin sense envasar per a la venda al consumidor final i a les col·lectivitats, dels envasats en els llocs de venda a petició del comprador, i dels envasats pels titulars del comerç al detall, ha obligat a fer una revisió completa del Pla d'etiquetatge d'al·lèrgens de les versions anteriors de la Guia per tal d'adequar-lo a les exigències d'aquest reial decret. Així doncs, aquesta tercera edició de la Guia consisteix en una actualització del pla esmentat que, a partir d'ara, s'anomena «Pla d'informació alimentària per al consumidor» i recull la normativa vigent en matèria d'informació per al consumidor.
Recordem que la guia és una conversió del document "Simplificació dels prerequisits en determinats establiments del comerç minorista d'alimentació", editat per la llavors existent Agència de Protecció de la Salut (APS) i que es presenta en forma de fitxes dels plans d'autocontrol, fàcils d'implementar en els establiments alimentaris i, per aquest motiu, pot constituir una eina útil per als manipuladors d'aliments que hi treballen.
Podreu trobar les versions en català i en castellà de la Guia, que conté formularis actius, a l'espai web del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona.
Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #50 - Maig 2016
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat