Butlletí EspaiS@lut
Juny 2016 - #51

Dia Mundial Sense Tabac 2016

Calella

Amb motiu de la Setmana Sense Fum que es va celebrar fins al 31 de maig, l'Ajuntament de Calella, juntament amb la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, va preparar una campanya dirigida sobretot als progenitors perquè sàpiguen quines són les formes adequades de fumar sense perjudicar els infants. Així mateix, se'ls ofereixen consells i si es plantegen deixar de fumar, es poden dirigir als professionals sanitaris del CAP on els poden oferir ajuda per deshabituar-se.

La Setmana Sense Fum compta amb un seguit d'activitats preparades per conscienciar dels problemes que el consum de tabac ocasiona als infants del seu voltant. Divendres dia 27, de 16.00 a 18.00 h, a l'Escola La Minerva, es va donar assessorament sobre el consum de tabac, sobre com deixar-ho i es van practicar coximetries per valorar la capacitat pulmonar. També es va instal·lar l'exposició "Ja ho saps tot sobre el tabac? a l'estand i durant tota la setmana es van fer activitats als patis de secundària a càrrec dels Agents de Salut. Dimarts dia 31, Ràdio Calella va emetre un programa especial dedicat al Dia Mundial Sense Fum. A més, durant els mesos d'abril, maig i juny, s'imparteixen tallers de prevenció del consum de tabac a l'alumnat de sisè de primària de totes les escoles de Calella.

Des de la implementació de la llei contra el tabaquisme (amb la seva modificació el 2010), s'ha observat, en un estudi recent, un augment del tabaquisme passiu en infants. Això segurament és a causa de la prohibició de fumar als bars i restaurants, comportant que es fumi més a les llars amb l'increment de l'exposició al fum per part dels menors.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #51 - Juny 2016

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS