Butlletí EspaiS@lut
Setembre 2016 - #53

En portada

Inici del curs escolar

El mes de setembre ja ha arribat i amb ell el final de l'estiu. S'han acabat els dies de piscina o de platja, les excursions de tot el dia, la llibertat d'horaris... És el moment de començar a pensar en la tornada a l'escola, en el retrobament amb els companys per compartir les aventures viscudes durant les vacances. Ara toca preparar les motxilles i tornar a la rutina del nou curs escolar amb les piles carregades.

Docents, professionals tant de la salut com d'altres àmbits municipals, i famílies, tots comencen el curs amb nous projectes de promoció de la salut al cap, amb un objectiu clar: que tant infants com adolescents puguin adquirir hàbits saludables, i sobretot fomentar-ne actituds d'autocura per millorar la seva qualitat de vida.

En aquest sentit el Servei de Salut Pública, conscient que durant l'etapa escolar és el millor moment per fomentar estils de vida saludable, assoleix el seu compromís amb el món municipal tot oferint eines i recursos per millorar la salut de la població. En aquest sentit, coincidint amb el començament del curs escolar, presenta dos nous materials relacionats amb la cura del cos dels infants: El material d'higiene personal "Vaig net, estic content" i el material d'higiene postural "Bona postura, bona salut".

El material Vaig net, estic content està pensat per a nens i nenes de 8 a 10 anys (cicle mitja de primària) i per als seus pares. Consta de tres elements:Imatge del díptic "Vaig net, estic content"

  • Cartell que recull consells bàsics d'higiene personal per a l'aula.
  • Portallapis que els infants hauran de retallar i muntar.
  • Díptic que facilita als pares i mares consells d'hàbits higiènics per als seus fills.

 

El quadern Bona postura, Bona salut adreçat a nens i nenes de 10 a 12 anys (cicle superior de primària) reflexiona sobre la importància de tenir cura de l'esquena i sobre com diferents activitats que es realitzen de manera quotidiana poden provocar mal d'esquena.

Aquest material ofereix diversos consells per tenir cura de l'esquena a través de jocs i dibuixos. També presenta informació per aprendre a fer alguns estiraments que van molt bé per prevenir i curar el mal d'esquena, i per finalitzar proposa fer un punt de llibre amb el diferents consells treballats per tal que no s'oblidin.

Tots aquests materials es distribuiran entre els assistents dels tallers d'higiene personal i postural respectivament que s'ofereixen al "Catàleg d'activitats d'educació per a la salut" per a municipis de menys de 20.000 habitants de la demarcació territorial de Barcelona. També es posaran a disposició d'aquells ajuntaments que realitzin alguna actuació en l'àmbit de la cura del cos i el vulguin utilitzar com a recurs.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #53 - Setembre 2016

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS