Butlletí EspaiS@lut
Setembre 2016 - #53

El Servei de Salut Pública informa

Activitats de seguretat alimentària als municipis de la província durant el primer semestre de 2016

De gener a juny d'enguany el Servei de Salut Pública ha realitzat:

  • El control sanitari dels establiments alimentaris de 77 municipis: 924 visites de classificació i 268 visites d'inspecció. En total s'han visitat 995 establiments.
  • Un total de 30 activitats formatives en matèria de seguretat alimentària a 22 municipis i amb 669 assistents.

En el marc del conveni de col·laboració, entre el Servei de Salut Pública i 110 municipis de menys de 20.000 habitants de la província de Barcelona, s'han dut a terme un total de 1.192 visites de control sanitari als establiments alimentaris de competència municipal i 30 accions formatives adreçades als manipuladors d'aliments d'aquests establiments.

Les visites de control han estat programades juntament amb l'ajuntament i s'han realitzat seguint un protocol específic d'actuació. S'inclouen les visites de classificació en funció del risc i les visites d'inspecció als establiments classificats amb risc elevat, amb l'objectiu d'aconseguir millorar les seves condicions higièniques tant pel que fa a les infraestructures, la manipulació i la conservació dels aliments, principalment. D'aquestes activitats s'ha donat informació puntual als responsables dels ajuntaments respectius per tal que poguessin prendre, si fos el cas, les mesures adients. A més, a tots els establiments visitats se'ls ha revisat i/o adjudicat el seu número de registre municipal.

Les activitats formatives en matèria d'higiene alimentària realitzades, han tingut una durada de 3 hores i han constat d'una exposició teòrica, de discussions en grup i, en alguns casos, de la realització i resolució d'exercicis. Aquestes activitats s'han portat a terme, principalment, a través del conveni de suport tècnic amb els ajuntaments però, algunes d'elles, a petició de diferents ens locals membres de la Xarxa de Productes de la Terra (XPDT), amb la qual també col·labora el Servei de Salut Pública.

Els municipis que han rebut les activitats formatives són: Arenys de Mar, Artés, Berga, Campins, Cànoves i Samalús, Castellcir, Fonollosa, Manresa, Matadepera, Montmeló, Navarcles, Navàs, Sant Feliu de Llobregat, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Torelló, Sant Pere de Vilamajor, Sant Quirze Safaja, Sant Salvador de Guardiola, Sitges, Ullastrell, Vacarisses i Vallromanes.

Recordem que l'objectiu del conveni de col·laboració entre el Servei de Salut Pública i els municipis de menys de 20.000 habitants és donar-los suport d'acord amb les competències que tenen assignades en la gestió dels riscos per a la salut, derivats dels productes alimentaris en les activitats del comerç minorista, la restauració i el transport urbà d'aliments.

La XPDT, en canvi, té per objectiu enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat de la demarcació de Barcelona. Els ens locals membres de la XPDT compten amb un cens de més d'un miler d'empreses. 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #53 - Setembre 2016

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS