Butlletí EspaiS@lut
Setembre 2016 - #53

El Servei de Salut Pública informa

Protocol d’inspecció sanitària dels establiments alimentaris d’àmbit local

Font: © iStock.com / Rrrainbow

Font: © iStock.com / Rrrainbow

Amb els darrers canvis normatius que caminen en la línia de suprimir barreres amb una clara voluntat de facilitar l'activitat econòmica, els establiments alimentaris d'àmbit local són cada vegada més diversos i estan en contínua evolució, són exemples d'aquesta evolució els food trucks i la venda per internet, entre d'altres. Tot això ha posat de manifest la necessitat d'elaborar un protocol únic d'inspecció pels establiments de competència municipal.

Aquest treball ha estat realitzat gràcies a la col·laboració de personal tècnic inspector de diferents ajuntaments i diputacions, de l'Agència de Salut Pública de Barcelona i de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, coordinats des del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona. Entre tots "hem estat capaços" de fer un protocol únic que serveixi per al control del risc sanitari de tota mena d'establiments alimentaris d'àmbit local.

Al web trobareu el protocol d'inspecció i la guia d'ús, que posa a l'abast dels usuaris no tan sols el que inclou cada ítem sinó també les línies vermelles quan el risc sanitari és evident.

Aquest protocol pretén ser el fil conductor de l'activitat de seguretat alimentària. En un futur, la seva guia d'ús s'ampliarà amb les mesures cautelars a prendre quan es presentin les línies vermelles, així com amb la ponderació del risc sanitari.

L'objectiu d'aquest protocol serà una realitat quan el tinguem a la nostra feina com a eina bàsica d'inspecció, i ens permeti comparar els resultats obtinguts, i elaborar actuacions en aquells aspectes de més risc sanitari.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #53 - Setembre 2016

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS