Butlletí EspaiS@lut
Setembre 2016 - #53

El Servei de Salut Pública informa

Impuls al projecte “Entorns sense fum”

Font: © iStock.com / FangXiaNuo

Font: © iStock.com / FangXiaNuo

L'Associació Catalana de Municipis (ACM), vol promoure  el projecte "Entorns sense fum", que inclou estratègies per evitar la incorporació de nous fumadors, per augmentar el nombre d'exfumadors i per impedir l'exposició al fum ambiental del tabac, principalment en la infància. 

Entre les accions que proposa hi ha la de promoure espais públics oberts, exteriors, sense fum. Es busca que no hi hagi persones fumant en els entorns habituals de joves i nens, alhora que conscienciar els adults del seu paper de referent. 

Amb aquesta intenció, està treballant amb l'Agència de Salut Pública i amb la Federació de Municipis de Catalunya en l'elaboració d'una guia de recursos per ajudar els ajuntaments a implementar "Entorns sense fum".  Per tal de poder complementar-la, necessiten conèixer les iniciatives locals que s'estan duent a terme en aquest àmbit.

L'objectiu és incorporar a la guia les experiències municipals alineades amb el projecte "Entorns sense fum", així com les mocions que s'hagin aprovat per anar aconseguint espais oberts lliures de fum del tabac.

Des de la Diputació animem a tots aquells ens locals que estiguin desenvolupant activitats que es puguin incorporar a la Guia, a que ho posin en coneixement de l'ACM (comissions@acm.cat).

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #53 - Setembre 2016

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS