D'on venim i on volem anar. 10 anys treballant per la seguretat alimentària
El passat 12 de desembre va tenir lloc aquesta X Jornada, que ha esdevingut un espai d’intercanvi de coneixements i experiències en seguretat alimentària en l’àmbit local, un àmbit en el qual el municipi té competències de caràcter obligatori.
Jornada rere jornada, la trobada s’ha anat refermant també en el seu paper d’instrument facilitador d’interrelació entre les administracions, tant a nivell institucional com entre els professionals públics i el sector privat.
En les successives convocatòries s’han abordat temes molt diversos i sempre relacionats amb les competències de l’Administració Local i les responsabilitats consegüents dels electes: el comerç minorista i la restauració.
A la jornada d’enguany, en la què van participar més de 150 persones, es va fer un repàs de l’evolució de la seguretat alimentària en l’àmbit local, i es van donar orientacions per al futur immediat.
A la conferència inaugural, el Dr. Juan José Badiola, científic de reconegut prestigi internacional, expert en la Encefalopatia Espongiforme Bovina (coneguda com el mal de les vaques boges), va parlar de la percepció dels consumidors sobre la seguretat dels aliments, i va destacar el paper que juguen les administracions locals, amb el reconeixement de la implicació que tenen a Catalunya, de forma molt diferenciada respecte a la resta de l’estat.
A la taula rodona, moderada pel periodista Maties Salom, es van poder sentir les experiències i opinions de representants de diferents administracions que, des del seu nivell de responsabilitat tracten d’assegurar, dia a dia, la protecció de la ciutadania davant dels riscos que pot suposar el consum d’aliments i begudes.
El Secretari de Salut Pública, Joan Guix i la Diputada de Salut Pública i Consum, Laura Martínez, van destacar els grans avenços que s’han fet en aquests deu anys, i van reiterar el seu compromís per continuar treballant per trobar la manera de garantir la principal i legítima expectativa de la ciutadania: estar i sentir-se allunyada de la sospita permanent i segura davant dels riscos reals.
Enllaç a la notícia de l'ASPCAT "La seguretat alimentària, a debat".
Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #58 - Gener 2017
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat