Butlletí EspaiS@lut
Gener 2017 - #58

El Servei de Salut Pública informa

Aprovació del Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2017-2021

El Govern de Catalunya va aprovar el 29 de novembre de 2016, el Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2017-2021, que té per objectiu mantenir un alt nivell de seguretat alimentària en totes les etapes de la cadena alimentària, des de la producció fins al consum.

La política de seguretat alimentària és una responsabilitat compartida per les diferents administracions, i el Pla incorpora, com no podia ser d’una altra manera, les intervencions que corresponen a l’àmbit competencial de l’Administració Local, que recordem té assignat, entre els serveis mínims obligatoris, el control d’aliments i begudes en l’àmbit minorista. 

El Pla defineix les diferents accions públiques que s’han de dur a terme en aquesta matèria, i recull el conjunt de serveis, programes i actuacions que s’han de desenvolupar, i els mecanismes d’avaluació i seguiment que s’han de realitzar.

L’Administració Local juga un paper rellevant en dos dels cinc àmbits d’intervenció que contempla el Pla: la gestió del risc i la comunicació del risc. En el primer queden englobades les activitats de vigilància i control oficial, l'anàlisi de necessitats i la participació en matèria normativa. Pel que fa a la comunicació del risc, l’administració local intervé en matèria de sensibilització i divulgació de coneixement i pràctiques correctes en seguretat alimentària, i en la gestió i comunicació de crisis.

Enllaç a la nota de premsa de la Generalitat de Catalunya.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #58 - Gener 2017

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS