Butlletí EspaiS@lut
Gener 2017 - #58

El Servei de Salut Pública informa

Suport al control sanitari de les piscines d'ús públic

Garantir la salubritat i la seguretat de les piscines d'ús públic és una de les responsabilitats del titular de les mateixes, i realitzar el seu control sanitari és competència del municipi. La finalitat és doncs treballar perquè un lloc destinat a l'esbarjo, a l'exercici regulat o a la competició, sigui el més segur i sa possible. Per això, cal que les piscines comptin amb una ordenació adequada d'espais i un equipament proporcionat al nivell d'afluència d'usuaris, que minorin els efectes no desitjats, com poden ser: ofegaments, caigudes, cops, desconfort tèrmic, patologies associades als microorganismes que poden provenir de l'aigua, dels propis banyistes o de l'entorn, així com els efectes perjudicials derivats dels productes químics que s'hi utilitzen.

Des del Servei de Salut Pública de l'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona es continua oferint suport tècnic als municipis per a la realització d’activitats de vigilància higiènic sanitària de piscines d'ús públic (piscines de poliesportius, càmpings, hotels, centres educatius, etc.).

En el marc del Catàleg de serveis 2016, s'han rebut peticions de suport tècnic per a la vigilància i control sanitari de piscines d'ús públic trameses per 168 municipis. Aquestes peticions han incorporat un total de 373 instal·lacions a controlar, de les quals 249 instal·lacions són piscines d’estiu i 124 són piscines climatitzades.

D'altra banda, convé esmentar que aquest any, el Servei de Salut Pública continua distribuint el pòster Infopiscines, que ha estat sol·licitat per 30 ajuntaments, resultant un total de 41 panells cedits. L'esmentat pòster facilita als usuaris informació suficient i oportuna sobre tots els aspectes que poden suposar un risc per a la salut o poden ser del seu interès en utilitzar aquests equipaments.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #58 - Gener 2017

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS