Butlletí EspaiS@lut
Febrer 2017 - #59

El Servei de Salut Pública informa

Activitats de seguretat alimentària als municipis de la província durant l’any 2016

L’any passat el Servei de Salut Pública va realitzar:

  • El control sanitari dels establiments alimentaris de 115 municipis: 1.553 visites de classificació i 501 visites d’inspecció. En total es van visitar 1.663 establiments.
  • Un total de 51 activitats formatives en matèria de seguretat alimentària a 22 municipis i amb 1.056 assistents.

En el marc del conveni de col·laboració, entre el Servei de Salut Pública i 115 municipis de menys de 20.000 habitants de la província de Barcelona, es van dur a terme un total de 2.054 visites de control sanitari als establiments alimentaris de competència municipal i 51 accions formatives adreçades als manipuladors d’aliments d’aquests establiments (1.056 assistents).

Les visites de control es van programar juntament amb l’ajuntament i es van realitzar seguint un protocol específic d’actuació. S’inclouen les visites de classificació en funció del risc i les visites d’inspecció als establiments classificats amb risc elevat, amb l’objectiu d’aconseguir millorar les seves condicions higièniques tant pel que fa a les infraestructures, la manipulació i la conservació dels aliments, principalment. D’aquestes activitats es va donar informació puntual als responsables dels ajuntaments respectius per tal que poguessin prendre, si fos el cas, les mesures adients. A més, a tots els establiments visitats se’ls va revisar i/o adjudicar el seu número de registre municipal.

Pel que fa a les activitats formatives en matèria d’higiene alimentària, es van realitzar 51 edicions de 4 cursos diferents, 2 d’ells en xinès, per a un total de 22 ajuntaments amb conveni de suport tècnic i per a 9 ens membres de la Xarxa de Productes de la Terra (XPDT), amb la qual també col·labora el Servei de Salut Pública.

Recordem que l’objectiu del conveni de col·laboració entre el Servei de Salut Pública i els municipis de menys de 20.000 habitants és donar-los suport d’acord amb les competències que tenen assignades en la gestió dels riscos per a la salut, derivats dels productes alimentaris en les activitats del comerç minorista, la restauració i el transport urbà d’aliments.

La XPDT, en canvi, té per objectiu enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat de la demarcació de Barcelona. Els ens locals membres de la XPDT compten amb un cens de més d’un miler d’empreses.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #59 - Febrer 2017

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS