Butlletí EspaiS@lut
Febrer 2017 - #59

Espai municipal

Castellfollit de Riubregós aposta per la salut bucodental

L’Ajuntament de Castellfollit de Riubregós va editar, a finals de 2016, tríptics amb informació sobre salut bucodental orientats cap a sectors molt específics de la població: la gent gran i els joves.

Des de l’Ajuntament es va percebre en la població bastant desconeixement respecte al que és la salut bucodental i que només acudien al dentista quan els sorgia un problema. És per això que va posar en marxa aquesta iniciativa amb l’objectiu de posar a l’abast de la població la informació necessària per obtenir un bon estat de salut bucodental.

Els tríptics que es van elaborar, redactats en català i castellà, són de dos tipus: un orientat a la gent gran “La prevenció és la millor solució” i l’altre als joves “Amb tosca no hi ha petó, digues NO!!”. Tant un com altre aborden diferents aspectes de la salut bucodental en funció de cadascun dels col·lectius. Per exemple, en el tríptic de la gent gran s’explica breument què passa a la nostra boca a mesura que ens anem fent grans i en el tríptic destinat als joves es parla sobre l’afectació que tenen els pírcings o l’hàbit de fumar així com unes pautes bàsiques per raspallar-se les dents o passar-se el fil dental.

L’Ajuntament ha volgut, amb aquest material divulgatiu, que la població pugui, consultant els tríptics, mantenir una bona salut bucodental i donar la importància que es mereixen a les dents, tan vitals per mantenir-nos sans, perquè ens permeten menjar en les condicions adequades i que sovint són les grans oblidades respecte a la salut del nostre cos.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #59 - Febrer 2017

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS