Butlletí EspaiS@lut
Març 2017 - #60

El Servei de Salut Pública informa

La nova agenda urbana mundial

© Federació de Municipis de Catalunya

© Federació de Municipis de Catalunya

La Federació de Municipis de Catalunya va organitzar un taller, en el marc del cicle 'Europa, una mirada local', a conèixer l'impacte que tindrà sobre els governs locals, i concretament sobre les ciutats, l'Habitat III i la nova agenda urbana mundial

(Enllaç nota premsa FMC)

La Conferència de Nacions Unides sobre Habitatge i Desenvolupament Urbà Sostenible, Hàbitat III, va concloure a Quito, el passat mes d’octubre, amb l'adopció de la Nova Agenda Urbana, que defineix paràmetres per al desenvolupament sostenible de les urbs i ajuda a replantejar la planificació, l' administració i les accions per al benestar dels seus ciutadans.

És un document consensuat pels Estats membres de les Nacions Unides, que recull com haurien d’evolucionar les ciutats per tal que siguin entorns més sostenibles, segurs, saludables, inclusius i resilients a les amenaces naturals i al canvi climàtic. Ha de servir com a full de ruta per al desenvolupament de les ciutats en els propers 20 anys.

Algunes de les indicacions que es fan, passen per fer:

  • Ciutats més compactes, de forma que requereixin menys desplaçaments, cosa que ajudaria a reduir la contaminació.
  • Amb major superfície destinada a zones verdes.
  • Amb un disseny de l’espai públic que el faci segur, accessible, que promogui la interacció social, la participació i l’expressió cultural.
  • Un planejament urbanístic que sigui inclusiu, que incorpori la perspectiva salut i la perspectiva de gènere, i atengui a les necessitats de totes les persones, independentment del seu origen, cultura i nivell socioeconòmic.

En definitiva, la nova agenda urbana prioritza la lluita contra el canvi climàtic i les desigualtats com el dos pilars sobre el què han d’evolucionar les ciutats, i que són claus per millorar la salut de les persones que hi viuen.

Enllaç al document ONU-Habitat. 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #60 - Març 2017

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS