Butlletí EspaiS@lut
Març 2017 - #60

El Servei de Salut Pública informa

Constitució dels consells territorials consultius i de coordinació de salut pública

© Servei de Salut Pública / Diputació de Barcelona

© Servei de Salut Pública / Diputació de Barcelona

Els passats dies 22 i 27 de febrer es van constituir aquests consells a les Regions Sanitàries de la Barcelona Metropolitana i de la Catalunya Central, de les que la Diputació en forma part.

Aquests consells són òrgans de participació per treballar transversalment la salut en totes les polítiques, contemplats al Decret 2012/2015, de 15 de setembre, dels òrgans de direcció, d’assessorament i de consulta i participació en l’àmbit de salut pública.

Estan constituïts per representants dels diferents departaments de la Generalitat, l’Administració local (Diputacions, consells comarcals i ajuntaments de la zona), col·legis professionals, proveïdors del sistema sanitari, universitats i entitats presents en el territori. La presidència l’ostenta el Delegat del Govern a la regió. La representació de la Diputació de Barcelona ha estat assignada a la Diputada de Salut Pública i Consum, Sra. Laura Martínez.

A la reunió de constitució del Consell de la Catalunya Central, es va remarcar tant per part de la Delegada del Govern com del Secretari de Salut Pública l’important paper que juguen les polítiques no sanitàries com a determinants de la salut de la població, i que aquesta evidència requereix d’accions transversals per millorar la salut i prevenir malalties. Aquesta és la base de l’estratègia Salut a totes les polítiques, que, des de la conferència de Helsinki, l’any 2006, està plenament incorporada a l’agenda política (Programa 2020 de l’OMS, Pla de Govern, Llei de Salut Pública i Pla de Salut de Catalunya).

En el cas de Catalunya, l’eina que ens ha de permetre implementar aquesta estratègia és el PINSAP (Pla Interdepartamental de Salut Pública), que fins ara s’ha treballat a nivell de govern de la Generalitat, però que, amb la constitució d’aquests Consells, es vol constituir en un instrument facilitador del treball interadministratiu i interdepartamental en el territori.

Els diferents representants van manifestar el seu suport a la iniciativa i la disponibilitat de les institucions i organismes als que representen per implicar-se en la millora de la salut i el benestar de la població. Alguns dels temes que es van posar sobre la taula com a aspectes a treballar van ser l’envelliment de la població, el consum abusiu d’alcohol entre els adolescents, l’entorn urbà com a determinant de la salut i la promoció de l’activitat física.

A partir d’aquesta sessió constitutiva es crearan comissions tècniques per elaborar propostes que seran sotmeses a l’aprovació del Plenari del Consell.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #60 - Març 2017

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS