Butlletí EspaiS@lut
Abril 2017 - #61

El Servei de Salut Pública informa

Suport als municipis per elaborar plans locals de salut

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

El recinte del Pati Manning de la Diputació de Barcelona va acollir el passat 29 de març una sessió de treball centrada en les línies de suport que el Servei de Salut Pública ofereix als municipis en l’àmbit dels plans locals de salut.

La trobada va comptar amb la presència de la diputada delegada de Salut Pública i Consum de la Corporació, Laura Martínez, i va aplegar 22 càrrecs electes i tècnics de salut pertanyents a 12 municipis menors de 50.000 habitants interessats especialment en l’elaboració del respectius plans locals de salut.

El motiu de la trobada era conèixer, de primera mà, les necessitats i dificultats que experimenten els municipis d’aquesta franja poblacional quan han de desenvolupar el seus plans de salut. Els resultats d’aquesta sessió orientaran una segona fase de treball en què la Diputació intentarà trobar les fórmules més adients per donar resposta a les qüestions plantejades durant la jornada.

La voluntat de la Diputació és impulsar, entre els municipis, la planificació en salut pública; i el pla de salut és un instrument clau per adaptar les polítiques de salut a les necessitats i els problemes de cada territori, afavorint la generació d'aliances i el desenvolupament del treball intersectorial al municipi.

Al llarg de la sessió, desenvolupada en forma de taller pràctic, els representants dels municipis, amb l’ajuda de persones encarregades de dinamitzar i conduir la reunió, van realitzar diverses activitats pensades especialment per facilitar les intervencions i el debat dels assistents i aconseguir l’objectiu de la jornada.

El treball realitzat durant la sessió facilitarà que la Diputació pugui oferir als municipis un suport cada vegada més ampli en la planificació de les activitats de salut pública.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #61 - Abril 2017

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS