Butlletí EspaiS@lut
Estiu 2017 - #64

Espai municipal

Santa Coloma de Gramenet. Guia "La informació dels productes alimentaris en el portapreus"

@ Ajuntament Santa Coloma de Gramenet

@ Ajuntament Santa Coloma de Gramenet

En el nostre treball amb els establiments alimentaris de la ciutat hem comprovat que la majoria d’establiments encara no estan aplicant la nova normativa pel que fa a la informació que han d’oferir sobre els aliments que venen sense envasar.

A més de formacions específiques que s’han fet sobre la normativa, es va valorar fer una guia per complementar les formacions i per poder-la donar en les inspeccions alimentàries o a altres espais d’assessorament.

La guia s’ha publicat al 2017 amb el nom La informació dels productes alimentaris en el portapreus i amb el subtítol Diferents maneres d’informar a la clientela dels aliments no envasats. La publicació té una part comuna per a qualsevol tipus d’establiment alimentari i una específica per a 8 sectors: bars i restaurants, carnis, embotits i formatges, ous, olives i envinagrats, fruita fresca, fruita seca i espècies, pa i queviures, peix i plats preparats.

Per a cada sector es fa una proposta de portapreus completa i una simplificada (amb el suport de documentació i informació verbal). A més, s’inclouen molts exemples de portapreus amb la descripció del producte i preu, al·lèrgens, ingredients i documentació que es té a l’establiment per tal de poder complementar-la.

La guia està feta sota una llicència Creative Commons per facilitar el seu ús, còpia, difusió i millora.

Enllaç a la guia (web de Santa Coloma de Gramenet)

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #64 - Estiu 2017

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS