Butlletí EspaiS@lut
Setembre 2017 - #65

El Servei de Salut Pública informa

La Diputació de Barcelona reforça la cooperació amb la província d’Inhambane, a Moçambic

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

Una delegació de la Diputació de Barcelona, encapçalada per la diputada de Salut Pública i Consum, Laura Martínez, va viatjar el mes de juliol a Inhambane per reforçar la cooperació amb el govern provincial i els municipis d’aquesta regió de Moçambic. L’objectiu de la visita era donar seguiment a la cooperació establerta el 2016 amb la Direcció Provincial de Gènere, Infància i Acció Social, i identificar una nova col·laboració en l’àmbit de la salut pública, relacionada amb l’aigua i el control sanitari d’aliments.

La delegació estava formada, a més de la diputada, per l’alcalde d’Olesa de Bonesvalls, Josep Maria Tillo, i personal tècnic del Servei de Salut Pública i de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Barcelona.

La delegació va ser rebuda pel governador de la província d’Inhambane, Daniel Francisco Chapo, i es va reunir amb la directora provincial de Gènere, Infància i Acció Social, i amb els responsables de salut pública de la Direcció Provincial de Salut.

També es va visitar un Comitè Comunitari de Prevenció de la Violència de Gènere a Homoine, creat en el marc del projecte de la Diputació de Barcelona i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament amb la Direcció Provincial de Gènere. Aquest projecte té com a objectius reforçar les capacitats d’aquesta direcció en la transversalització de les polítiques de gènere a la província, promoure els consells de gènere municipals, combatre la violència contra les dones i crear oportunitats d’ocupació per a les dones.

Es preveu que una delegació de dones moçambiqueses visiti la demarcació de Barcelona el proper mes de novembre per conèixer els programes impulsats per l’Oficina de les Dones i LGTBI de la Diputació, l’Institut Català de les Dones i els municipis de la demarcació en l’àmbit de les polítiques d’igualtat i la lluita contra la violència masclista.

Per últim es va realitzar una visita a tres dels mercats del municipi, en el marc del seguiment d’un projecte de millora que està desenvolupant Arquitectes sense fronteres amb el suport de la Diputació de Barcelona.

En els propers dos mesos es concretarà quin és el nou projecte de cooperació de la Diputació en aquesta zona, relacionat amb la salut pública.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #65 - Setembre 2017

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS