Butlletí EspaiS@lut
Desembre 2017 - #68

El Servei de Salut Pública informa

"Pren fruita cada dia", nou material per a l'alumnat de P5 i les seves famílies

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

Fa anys que els ajuntaments, els centres educatius i la Diputació de Barcelona, treballem per una bona educació alimentària oferint coneixements i hàbits per impulsar una alimentació saludable.

Sabem que en la infància i la joventut les persones són més permeables a l’aprenentatge, i per tant, més susceptibles d’incorporar els principals hàbits de vida que es consolidaran amb els anys. Per aquest motiu, nombroses són les campanyes que s’han fet per fomentar el consum de fruita. I gràcies a elles, cada vegada hi ha famílies més conscienciades, però introduir canvis en les pautes d’alimentació és complicat, i dades com les que ofereix l’Enquesta de Salut de Catalunya 2015 ho confirmen. Només el 4% dels infants de 6 a 10 anys fa una ingesta diària de 5 racions de fruita i/o verdura (recomanació de l’OMS).

Per tot plegat cal continuar desenvolupant iniciatives que afavoreixin el consum de fruita, especialment en els infants i les seves famílies. Amb aquesta finalitat, el Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona ha elaborat un nou material “Pren fruita cada dia que es distribuirà en el taller d’alimentació saludable (fruita) del Catàleg d’activitats d’educació per a la salut. adreçat als infants de P5 i també a les seves famílies.

“Pren fruita cada dia” consisteix en una carmanyola amb un desplegable en el seu interior. La carmanyola pretén facilitar que els infants portin fruita per esmorzar a l’escola cada dia. El desplegable incorpora, per una banda, un calendari estacional per conèixer les fruites de temporada, i per l’altra, informació sobre perquè les fruites són imprescindibles per a la salut i cal menjar-ne cada dia, i alhora també ofereix consells per animar als infants a menjar-ne.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #68 - Desembre 2017

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS