Butlletí EspaiS@lut
Desembre 2017 - #68

En portada

Dia Mundial de la Lluita contra la Sida - 1 desembre 2017

© Generalitat de Catalunya

© Generalitat de Catalunya

Des de fa 30 anys, l’1 de desembre es commemora el “Dia Mundial de la Lluita contra la Sida”, amb la finalitat de conscienciar i donar a conèixer a la població quina és la situació en relació al VIH/sida i els avenços que s’estan fent en relació a la seva prevenció i tractament. El compromís està clar: posar fi a l’epidèmia de la sida com a amenaça a la salut pública, per al 2030. Objectiu que recull l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, aprovada per l’Assemblea de les Nacions Unides.

ONUSIDA centra la campanya d’enguany en el dret a la salut amb el lema La meva salut, el meu dret, a través del qual, vol donar visibilitat als reptes amb els que persones de tot el món s’enfronten per exercir el seu dret a la salut.

La campanya posa l’accent en el dret a la salut, que va més enllà de l’accés a medicaments i serveis sanitaris de qualitat, també depèn de certes garanties com l’habitatge, sanejaments adequats, condicions de feina saludables, entorns nets i accés a la justícia entre d’altres, i només es podrà posar fi a aquesta epidèmia si aquests drets es tracten com a una prioritat de la salut mundial.

Més a prop nostre, l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut elabora, com cada any, un comunicat, enguany sota el lema Un salt endavant cap a la fi de la sida, al que s’adhereixen prop de 140 entitats públiques i privades, per tal de fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH.

Catalunya ja ha posat fil a l’agulla en l’aplicació de mesures sostenibles, i en són un clar exemple mesures com El Pla d’acció enfront del VIH i altres ITS 2016-2020, l’Acord nacional per afrontar l’epidèmia del VIH a Catalunya i lluitar contra l’estigma relacionat, aprovat pel Parlament de Catalunya i el Pacte social contra la discriminació de les persones que viuen amb el VIH, així com els plans estratègics locals.

El Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, doncs, ens ofereix l’oportunitat de recordar a les persones afectades, la societat civil, el sector privat i els organismes governamentals la necessitat del seu compromís per lluitar plegats i posar fi a aquesta epidèmia.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #68 - Desembre 2017

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS