Butlletí EspaiS@lut
Desembre 2017 - #68

Espai municipal

Calella, Pineda de Mar i Tordera presenten la "Guia per a Pares i Mares d'alumnes de Secundària"

© Ajuntament de Pineda de Mar

© Ajuntament de Pineda de Mar

El Programa Intermunicipal de Drogodependències de Calella, Pineda i Tordera (PID) i la Unitat d'Atenció a les Drogues de Calella (UAD), presenten la Guia per a pares i mares d'alumnes de Secundària.

El projecte de la Guia de Pares neix a partir de la inquietud que tant des del Programa com des de la UAD es tenia per poder arribar els pares. Sovint es veu que moltes de les conductes de risc que presenten alguns joves són la resposta a dinàmiques familiars poc saludables o, dit al reves, que amb una correcta funció familiar dotem els nostres fills de factors de protecció davant de conductes de risc com per exemple el consum de drogues. Aquesta guia pretén orientar els pares en aquesta promoció de la salut amb els seus fills. La guia es presenta en un llibret de 12 planes i s'estructura en quatre apartats: Una breu presentació on es donen dades generals; un segon apartat contextualitzant les característiques del jove adolescent; un tercer on es defineixen quins són els factors de protecció i com els podem fomentar; i per últim, què podem fer si tot i així el nostre fill consumeix.

La redacció i el disseny ha estat a càrrec de la coordinadora del Programa Intermunicipal de Drogodependències i de l'Educadora de la UAD i les il·lustracions de Marina Farran Rafecas. Aquest curs 2017-18 s'ha repartit a totes les famílies amb fills de 1r a 4t d'ESO dels nou centres de secundària de Calella, Pineda i Tordera.

L'acte de presentació va tenir lloc el passat dia 7 de novembre a les 12 h a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Calella. Van assistir els regidors dels tres municipis que comparteixen el Programa Intermunicipal: Àngel Pous, regidor d'Atenció Social i Serveis a la Persona de l'Ajuntament de Tordera; Santiago Macip, Regidor de Salut Pública de l'Ajuntament de Pineda de Mar i Margarita Valls, regidora de Salut de l'Ajuntament de Calella. Van acompanyar la presentació Noemi Mera i Clara Rives, Coordinadora i Educadora i de la UAD respectivament i Mar Latorre coordinadora del PiD.

Enllaç a la Guia per a pares i mares d'alumnes de Secundària.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #68 - Desembre 2017

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS