Butlletí EspaiS@lut
Gener 2018 - #69

Espai municipal

Infants actius al Prat de Llobregat

© Ajuntament del Prat de Llobregat

© Ajuntament del Prat de Llobregat

L’Àrea d’Esports i Salut Pública de l’Ajuntament del Prat en col·laboració amb els Centres d’Atenció Primària (CAP), posen en marxa aquest projecte adreçat a infants de 10 a 12 anys en situació de sobrepès, i les seves famílies. L’objectiu és oferir un programa específic a la població infantil pratenca amb aquesta situació. Les sessions començaran el dimarts 16 de gener i finalitzaran el dijous 31 de maig de 2018. Consta d'un seguit de propostes teòriques i pràctiques, que inclouen aspectes relacionats amb la cuina, l’alimentació, la nutrició, el moviment, cura del cos i la pràctica de l’esport, dansa i activitats lúdiques. També hi haurà suport psicològic a disposició de les persones participants.

L’obesitat és un dels trastorns nutricionals més freqüents durant la infància i que està augmentant progressivament amb la disminució de l’activitat física i els mals hàbits alimentaris.

És per això, que els Centres d’Atenció Primària del Prat i l’Àrea d’Esports i Salut Pública de l’Ajuntament del Prat, han pensat i creat aquest projecte per donar resposta a aquesta situació. L’objectiu és aportar les eines adequades per fer front a aquesta problemàtica i millorar la salut de la nostra població infantil. L’actuació pretén que els infants incorporin a la seva vida la pràctica regular d’activitat física adequada, una alimentació complerta, sana i equilibrada. El projecte, a més, abordarà qüestions relacionades amb l’afectivitat, la comunicació i les emocions.

L’accés al projecte serà a través de pediatria que també s’encarregarà de l’avaluació del mateix. Per tant, qualsevol persona interessada en participar-hi haurà de passar per la seva consulta de pediatria. Aquesta iniciativa està pensada per a un total de 15 infants i les seves famílies als que se’ls demanarà compromís d’assistència durant el temps que dura el projecte. Aquest recurs té un cost que serà assumit en part per les famílies i en part per l’Ajuntament.

Enllaç a més informació.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #69 - Gener 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS